• Haberler
  • Güncel
  • Kayseri'nin de aralarında bulunduğu 21 ilde kenevir yetiştirilecek

Kayseri'nin de aralarında bulunduğu 21 ilde kenevir yetiştirilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelikle, Kayseri'nin de aralarında bulunduğu 21 ilde lif, tohum ve sap üretimi amacıyla kenevir yetiştiriciliğine izin verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı Kenevir Yetiştiriciliği ve Kontrolüne Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenleme ile Kayseri’nin de aralarında bulunduğu 21 ilde lif, tohum ve sap üretimi amaçlı kenevir yetiştiriciliği yapılabilecek.

Yönetmeliğe göre kenevir yetiştiriciliğine izin verilen iller; Kayseri, Amasya, Antalya, Bartın, Burdur, Çorum, İzmir, Karabük, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Uşak, Yozgat ve Zonguldak olarak açıklandı.

Düzenleme kapsamında, lif, tohum ve sap üretimi amaçlı kenevir yetiştiriciliği yapmak isteyen üreticilerin her yıl 1 Ocak – 1 Nisan tarihleri arasında, üretim yapılacak yerin bağlı bulunduğu en büyük mülki idare amirliğine başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Haber Yeni Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme