Kayseri'de depremsellik Masaya yatırıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Valiliği, Erciyes Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi iş birliğinde, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde 'Kayseri İli Depremselliği' programı gerçekleştirildi.

Depreme dirençli bir kent oluşturmak amacıyla saha çalışmaları ve akademik faaliyetlerini sürdüren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, anlamlı günde önemli bir farkındalık programına imza attı. Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Daire Başkanı Gonca Arın’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa; Erciyes Üniversitesi Rektörü ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Altun ile İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Sismoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Osman Öncel konuşmacı olarak katıldı.

Programda Kayseri’nin depremselliği bilimsel veriler ışığında detaylı şekilde ele alınırken, vatandaşlardan WhatsApp aracılığıyla alınan soru, görüş ve öneriler de akademisyenler tarafından yanıtlandı.

Programda konuşan Afet İşleri ve Risk Yönetimi Daire Başkanı Gonca Arın, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin 6 Şubat depremlerinde ilk andan itibaren sahada yer aldığını belirterek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Arın, depremde hayatını kaybedenlerin unutulmayacağını vurgulayarak, onların anısını dirençli şehirler inşa ederek yaşatmayı hedeflediklerini ifade etti. Afete hazırlığın yalnızca teknik bir konu olmadığını dile getiren Arın, güçlü yerel yönetim ve toplumsal iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Program kapsamında, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 6 Şubat depremleri sürecinde ve sonrasında yürüttüğü faaliyetleri anlatan video sunumu da izleyicilerle paylaşıldı.

Programa katılan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Sekmen, konuk akademisyenlere Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları arasında yer alan Erciyes Dağı kitabını hediye etti.

Program, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Haber Yeni Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme