Kayseri'de deaş operasyonu: 2 Gözaltı

Kayseri'de DEAŞ terör örgütü üyeliği şüphesiyle 3 Suriye uyruklu şahıs hakkında operasyon düzenlendi. Kocasinan ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 2 şüpheli yakalandı, 1 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM), Siber ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ile Kocasinan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen kapsamlı çalışmalar neticesinde önemli bir operasyon gerçekleştirildi. Yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, Suriye’de bulundukları dönemde DEAŞ Silahlı Terör Örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri belirlenen Suriye uyruklu üç şüphelinin kimlik bilgileri tespit edildi.

Bu doğrultuda 16 Temmuz 2025 tarihinde Kayseri ili Kocasinan ilçesinde gerçekleştirilen operasyonla, söz konusu üç şüpheliden ikisi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin DEAŞ terör örgütü kapsamında çeşitli faaliyetlerde bulundukları ve örgütle bağlantılı oldukları bilgisi alındı. Üçüncü şüphelinin yakalanması için ise arama çalışmaları devam etmekte olup, ilgili birimler koordineli şekilde takip ve operasyonlarını sürdürüyor.

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı, terörle mücadele kapsamında bölgedeki güvenlik ve istikrarın sağlanması için operasyonların kararlılıkla devam edeceğini, terör örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini açıkladı. Kamuoyuna yönelik yapılan bilgilendirmede, halkın huzuru ve güvenliği için yürütülen faaliyetlerin titizlikle yürütüldüğü vurgulandı.

Haber Yeni Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme