Kartal Kavşağı için imzalar Ankara'da atıldı
Başkan Memduh Büyükkılıç, Ankara'da İller Bankası ile imzaları attı. Dünya Bankası destekli Kartal Katlı Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi için alt kredi süreci resmen başladı.
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN ANKARA’DA “KARTAL KAVŞAĞI” MÜJDESİ
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ankara’da İller Bankası Genel Müdürü Recep Türk ile bir araya gelerek Kartal Katlı Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi için sevindirici gelişmeyi duyurdu. Proje kapsamında Dünya Bankası destekli "İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler (İADŞ) Projesi" çerçevesinde alt kredi tahsis protokolü imzalandı.
Başkan Büyükkılıç, Kayseri'nin önemli ulaşım arterlerinin kesişim noktasında yer alan ve şehrin ulaşım altyapısını güçlendirecek olan Kartal Katlı Kavşağı Projesi için Ankara’da önemli bir adım attı. Projeye finansal destek, İller Bankası A.Ş. (İLBANK) aracılığıyla sağlanacak.
İller Bankası Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen imza törenine, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, İLBANK Genel Müdürü Recep Türk, Genel Müdür Yardımcıları Erdoğan Topçu ve Onuray Gözütok, Uluslararası İlişkiler Grup Başkanı Altuğ Taşdemir ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Sekmen katıldı.
İmza töreninin ardından konuşan Başkan Büyükkılıç, projenin Kayseri’ye hayırlı olmasını dileyerek, şu ifadeleri kullandı:
“Kayseri’mizin her alanda daha dayanıklı, daha modern ve daha yaşanabilir bir şehir olması için gece gündüz çalışıyoruz. Kartal Katlı Kavşağı Projesi, sadece bir ulaşım yatırımı değil, aynı zamanda afetlere hazırlıklı, iklim koşullarına dayanıklı bir şehir vizyonumuzun bir parçası. Şehrimize hayırlı olsun.”
Alt kredi anlaşmasının imzalanmasının ardından inşaat ihalesi süreci de başlatılacak. İhalenin tamamlanmasıyla birlikte sahada çalışmalar en kısa sürede başlayacak.
Kayseri’yi geleceğe taşıyacak vizyon projelerine bir yenisini daha ekleyen Başkan Büyükkılıç, bu önemli yatırımı hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Bakmadan Geçme





