DOLAR 32,5498 0.14%
EURO 34,9139 -0.23%
ALTIN 2.438,900,15
BITCOIN %
Kayseri
27°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
“Kardeşimi Talimatla İnfaz Ettim”

“Kardeşimi Talimatla İnfaz Ettim”

Emniyet, DEAŞ’lının kardeşini nasıl infaz ettiğini itiraf eden ifadeleri paylaştı.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 21:38
“Kardeşimi Talimatla İnfaz Ettim”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emniyet, DEAŞ’lının kardeşini nasıl infaz ettiğini itiraf eden ifadeleri paylaştı.

DEAŞ terör örgütünden aldığı emir ile 2016 yılı içerisinde örgüte muhalif öz kardeşini canlı yayında infaz ettiği iddia edilen ve yasa dışı yollardan girdiği Kayseri’de polis ekiplerince yakalanan DEAŞ’lının, Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda infazı yapmadığı tespit edilmişti. Emniyet, o DEAŞ’lının kardeşini infaz ettiğini itiraf ettiği ifadeleri yeniden paylaştı.

Önceki celselerde fotoğrafları çekilen Irak uyruklu Abdulkhaleq Abdulqader A. ile ilgili Adli Tıp Kurumu’nda canlı yayındaki infaz görüntülerinin karşılaştırılması için beklenen raporun geldiği  infaz görüntüsündeki kişinin farklı kişi olduğu tespit edilmişti.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Irak uyruklu Abdulkhaleq Abdulqader A. hakkında karar açıklanmış ancak sanık hakkında infaz görüntüleri ile ilgili gelen rapor doğrultusunda ‘adam öldürme’ eylemi olarak değerlendirmeyip, infazı gerçekleştiren kişinin tutuklu sanık olmadığı kanaatine varmıştı.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Abdulkhaleq Abdulqader A.’ye ‘DEAŞ silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan ayrı ayrı 7 yıl 6 ay hapis cezası ile tutukluluk hallerinin devamına karar vermişti.

Emniyet davanın karar çıkmasının ve basında haberlerin yer almasının ardından sanığın ifadesini paylaştı. DEAŞ’lının kardeşini infaz ettiğini itiraf ettiği ifadeleri yeniden paylaşan Emniyet yetkilileri sanığın yeminli tercüman ve avukatı huzurunda ifade verdiği belirtildi.

Abdulkhaleq Abdulqader A.’nın çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi’nde de Emniyet’teki verdiği ifadesinin doğru olduğunu beyan etse de Ağır Ceza Mahkemesi’nde bu ifadelerinin doğru olmadığını söylediği vurgulandı.

Emniyet’te sanık Abdulkhaleq Abdulqader A.’nın verdiği ifadesinde şu  şekilde: “Bana göstermiş olduğunuz bu video DEAŞ terör örgütü mensuplarının infaz videosudur. Bana göstermiş olduğunuz videoda 1’den 9’a kadar numaralardan, 1 ve 5 numara ile gösterilen şahıs benim. Benim silahı doğrulttuğum 6 numaralı şahıs ise benim öz kardeşim Abdurrahman’dır. DEAŞ emiri Beşir Ebu isimli şahıstan aldığım talimatla başından silahla vurarak infaz ettim. İnfaz etmemin sebebi ise kardeşimin DEAŞ terör örgütünün fikirlerine muhalif olması ve DEAŞ’tan aldığı bilgileri hükümete, peşmergeye ve Amerika’ya vermesidir. DEAŞ emiri Beşir, benim de kardeşim gibi casus olup olmadığımı ispatlamam için bana hitaben kardeşimi vurmam gerektiğini, vurmadığım takdirde benim de kardeşim gibi casus olduğumu ve infaz edileceğimizi söyledi. Ben de mecbur kaldım ve kardeşimi öldürdüm. Pişmanım.”

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.