DOLAR 32,5668 0.13%
EURO 35,0133 -0.09%
ALTIN 2.438,650,14
BITCOIN %
Kayseri
27°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
İspanya’dan Flaş İddia! Arda Turan Galatasaray’a Önerildi

İspanya’dan Flaş İddia! Arda Turan Galatasaray’a Önerildi

İspanyol Sport Gazetesi'nden Türk futbolu gündemine bomba gibi düşen haber... İspanyollar, Barcelona'nın Arda Turan'ın bedelsiz olarak Galatasaray'a önerildiğini yazdı...

ABONE OL
Eylül 23, 2022 23:27
İspanya’dan Flaş İddia! Arda Turan Galatasaray’a Önerildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İspanyol Sport Gazetesi'nden Galatasaray'a yönelik flaş bir iddia geldi.

İspanyol gazetesi Başakşehir'in 1 yıl daha sözleşmesi olan Arda Turan'ı istemediğini yazdı ve sözleşmesinin fesh edileceğini belirtti.

Katalan devi Barcelona'nın ise Arda Turan'ın geri gelmesi durumunda bedelsiz olarak Galatasaray'a önereceği iddia ediliyor.

ARDA TURAN KİMDİR?

Arda Turan, 30 Ocak 1987 yılında, Bayrampaşa, İstanbul'da dünyaya geldi. Aslen Edirne'li olan Turan'ın Annesi Yüksel Turan, babası Adnan Turan, kardeşinin ismi ise Okan Turan'dır.

GALATASARAY PAF TAKIMINDA TOP KOŞTURDU

Dört yıl boyunca Galatasaray'ın PAF takımında forma giyen futbolcu, Türkiye Milli Takımı ile de erken tanıştı. 2002 yılında, 16 yaş altı Milli Takım Gençler Kadrosunda kendisine yer buldu ve 2006 yılında Türkiye A Milli takımının kadrosuna girene kadar gençler takımında 79 maçta 15 gol attı.

MANİSASPOR'A KİRALANDI

2004 – 2005 sezonunda Galatasaray A Takımı'na katılan Arda Turan, aynı sezon tecrübe kazanması için Manisaspor'a kiralandı. İlk sezonunu yüksek performansıyla sürdüren futbolcu sonraki sezon takımına geri döndü. 2006 – 2007 sezonunda adını duyuran Arda Turan UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında FK Mlada Boleslav'a iki gol birden atarak adını duyurdu.

KULÜBÜN TARİHİNE GEÇTİ

10 Temmuz 2009 tarihinde Galatasaray'ın kaptanlığına getirilen Arda Turan, klübün tarihine en genç kaptan olarak geçti. Turan, efsane isimler Metin Oktay, Hagi, Tanju Çolak gibi 10 numarayı formayı giydi.

ARDA, AVRUPA YOLCUSU

2011 Ağustos ayında Atletico Madrid ile 4 yıllık bir sözleşme imzalayan Turan, Galatasaray'a 12 milyon Euro bonservis bedeli kazandırdı. Atletico forması giydiği dönemde de değişmeyen Turan, Barcelona maçında yardımcı hakeme sinirlenip krampon fırlatarak adından uzunca söz ettirmeyi başarmıştı. Fırlattığı krampon hakeme isabet etmediği için olaydan sarı kartla kurtulmuştu.

MAGAZİN DÜNYASINA GİRİŞ: SİNEM KOBAL İLE İLİŞKİSİ

2009 yılında televizyon dünyasının tanınmış ismi Sinem Kobal ile birlikte olan Arda Turan 2012 yılının Ocak ayında nişanlandı. Çift 2013 yılında ayrıldı.

BARCELONA'DA TOP KOŞTURAN İKİNCİ TÜRK

7 Temmuz 2015 tarihinde 34 milyon Euro bonservis bedeliyle İspanyol takımı Barcelona'ya 5 yıllığına transfer olan Arda, kaleci Rüştü Reçber'den sonra Barcelona forması giyen ikinci Türk futbolcu oldu.

BEKLENENİ VEREMEDİ

Ancak transferi sonrasında beklenen performansı veremeyen Arda Turan 13 Ocak 2018 tarihindeMedipol Başakşehir Spor Kulübüne 2,5 yıllığına kiralandı. Halbuki Arda Turan, Temmuz 2008'de İspanyol dergisi Don Balon tarafından belirlenen “Dünyanın En İyi 100 Genç Oyuncusu” listesinde 8. Sırada yer almıştı.

OLAYLARIN ADAMI ARDA

Saha içindeki öfkeli halleriyle de dikkat çeken Arda Turan, özel hayatında da öfkesinin kurbanı oluyor. En son 4 Mayıs 2018 tarihinde oynanan Medipol Başakşehir – Demir Grup Sivasspor maçında yardımcı hakem Erdinç Sezertam'a fiziki müdahalede bulunup, hakem Yaşar Kemal Uğurlu'ya hakaret etmesi nedeniyle TFF Disiplin Kurulu tarafından toplamda 16 maçtan men cezası verdi. Tahkim kurulu, cezayı 10 maça düşürdü.

TAKIM ARKADAŞINA YUMRUK ATTI

Arda Turan, Galatasaray'da birlikte top koşturduğu takım arkadaşı Caner Erkin ile tartışmış, çıkar arbedede Turan, attığı yumruk ile Caner'in dudağını paylatmıştı.

GAZETECİ'NİN BOĞAZINI SIKTI

Arda, Milli Takım uçağında gazeteci Bilal Meşe'ye ağır küfürler ederek, boğazını sıktı. Arda'nın gazeteciye karşı saldırgan tavrına Fatih Terim de kayıtsız kaldı.

KANALI ARAYIP KÜFÜRLER ETMİŞ

Burcu Esmersoy NTV spor spikeri olduğu dönemde, dostluk maçı sırasında Arda Turan'ın kendisine küfür ettiğini açıkladı. Olayı sosyal paylaşım sitesinde ''Arda Turan arayip bize küfür etti ama olsun, biz onu zaten biliyoruz.'' ifadeleriyle açıkladı.

Kamu Personeli

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.