DOLAR 32,3515 0.3%
EURO 35,1427 -0.05%
ALTIN 2.307,941,35
BITCOIN %
Kayseri
18°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
İNCESU BORÇLU DEĞİL

İNCESU BORÇLU DEĞİL

ABONE OL
Aralık 29, 2022 08:45
İNCESU BORÇLU DEĞİL
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ (1HA)- İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, bugüne kadar belediyede görülmemiş bir bütçe tutturduklarını ifade ederek belediyenin borcunun olmadığını açıkladı. İlmek, alacak ve borç kıyaslaması yapıldığında İncesu Belediyesi’nin 678 bin lira alacaklı olduğunu duyurdu.

İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, KayseRadar ve Radyo Radar’dan canlı olarak yayınlanan Gündem Kayseri programına konu oldu. Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını cevaplayan İlmek, belediye hizmetlerini anlattı. Mevcut tahakkuka bağlı olarak alacaklarıyla karşılaştırıldığında belediyenin borcunun olmadığını belirten İlmek, “2019’un Nisan ayında açıklamıştık. Bunun kişisel bir mesele olduğunu söyleyen İnsanlar vardı. Ama ben bunu seçim öncesi vaatlerimde ifade etmiştim. Belli zaman dilimleri içerisinde açıklayacağımızı söylemiştik. Ve bunu da devam ettiriyoruz. Borcumuzu açıklıyoruz ancak daha süresi gelmedi 6 ay var. Dönem sonu olması nedeniyle yine de açıklayacağız” dedi.

‘BUGÜNE KADAR GÖRÜLMEMİŞ BİR BÜTÇE TUTTURDUK’

Canlı yayında konuşan İlmek “2022 Aralık sonu itibari ile bütçemizde bizi mutlu eden bir sonuç aldık. Şu an gelir bütçesi tahmini bütçemizi yüzde 102 gerçekleştirdik. Gider bütçemizi de yüzde 97 gerçekleştirdik. Bugüne kadar İncesu Belediyesinde gerçekleşmemiş bir bütçe tutturması. Esas itibari ile Emlak Müdürlüğümüzü etkin hale getirdik. Mevcut tahakkuka bağlı İncesu Belediyesi’nin alacağı 7 milyon 378 bin lira. Yaklaşık bir ay içerisinde bu parayı tahsil edeceğiz. Şu ana kadar zamana yayılmış borcumuz 6 milyon 700 bin lira. Mevcutta tahakkuka bağlı alacağımızla borcumuzu kıyasladığımızda yaklaşık 678 bin lira gibi alacaklı durumdayız. Yani İncesu Belediyesi şu an borçlu değil” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.