DOLAR 32,5807 0.32%
EURO 34,8328 0.27%
ALTIN 2.498,900,59
BITCOIN 21159535,71%
Kayseri
18°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
“İmamoğlu’na üst sınırdan ceza  doğru değil”

“İmamoğlu’na üst sınırdan ceza doğru değil”

ABONE OL
Aralık 16, 2022 16:38
“İmamoğlu’na üst sınırdan ceza  doğru değil”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ (1HA-ÖZEL) – Hukukçu Niyazi Ünalmış Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis kararını değerlendirdi. Cezanın üst sınırdan verildiğinin iddia eden Ünalmış “Sıradan bir vatandaş olsaydı aynı ceza verilir miydi? Sabıkası olmayan bir kişiye üst sınırlardan ceza uygulamak çok da doğru değil” şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 2019 Yerel seçimler döneminde YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hâkim karşısına çıktı. Önceki gün sonuçlanan davada İmamoğlu 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Cezanın üst mahkemelerce de onaylanması halinde İmamoğlu’nun siyasi yasaklı hale getirecek karar tartışılmaya devam ediyor. Hukukçu Niyazi Ünalmış ceza kararını istinaf ve yargıtay süreci olduğuna işaret ederek mahkeme kararını eleştirdi. Ünalmış “Şu an için herhangi bir Belediye Başkanlığından alı konulma ya da kayyum atanması gibi bir durum söz konusu değildir. Cumhurbaşkanlığı adaylığı söz konusu olursa bununla ilgili bir engel şu anda mümkün değil” dedi.

Mahkemenin İmamoğlu için verdiği cezanın ağır olduğunu savunan hukukçu Ünalmış “Böyle bir olay sıradan bir vatandaşın başına gelseydi 2 yıl 7 ay 15 gün ceza alır mıydı? Bunu söylemek çok mümkün değil. Çünkü uygulanan maddelere ya da uygulanan hükümlere baktığımızda çok ciddi üst sınırlardan verilmiş (ceza). Bildiğimiz kadarıyla Ekrem İmamoğlu’nun geçmişte bir sabıkası yok. Dolayısıyla sabıkası olmayan ve herhangi bir şekilde cezası olmayan bir kişiye üst sınırlardan ceza uygulamak çok da doğru değil. Burada vicdani kanaatin kötüye kullanıldığından bahsedebiliriz. Hakim açısından tabi ki hakim ile ilgili değişik söylentiler var. Bunların hepsi değerlendirilecek. Kanuna uygunluk denetlenecek. Kanuna uygun olmadığı da ortaya çıkarsa da bu karar bir şekilde bozulacak“ dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.