DOLAR 32,5872 0.04%
EURO 34,9235 0.06%
ALTIN 2.435,270,23
BITCOIN %
Kayseri
22°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
İlk kez böbrek nakli yapıldı, sırada karaciğer var

İlk kez böbrek nakli yapıldı, sırada karaciğer var

ABONE OL
Kasım 5, 2022 11:43
İlk kez böbrek nakli yapıldı, sırada karaciğer var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

KAYSERİ (1HA) – Kayseri İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, Kayseri Şehir Hastanesi’nde ilk defa böbrek nakli ameliyatı yapıldığını duyurdu. 2 ayrı hastaya başarılı şekilde nakil gerçekleştiğini belirten Erşan, planlanan 2 ameliyatın daha olduğunu, bunların yanında kornea ve ilik nakillerinin sürdüğünü söyledi. Karaciğer nakli için de bakanlıktan izin alındığını aktaran Erşan, düşük olan organ bağısı sayısının arttırılması gerektiğini vurguladı.

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında toplumda organ bağışı hakkında bilgi düzeyini arttırmak ve vatandaşları organ bağışına teşvik etmek amacıyla Kayseri Şehir Hastanesi Konferans Salonunda farkındalık etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Türkiye’de 25 bin civarında Kayseri’de ise çoğunluğu böbrek olmak üzere 615 civarında organ bekleyen hastanın bulunduğunu söyledi. Beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin 8 kişiye can olduğunu belirten Erşan, “Eski Diyanet İşleri Başkanlarımızdan Prof. Dr. Mehmet Görmez’in organ bağışı için, “Candan cana yapılacak en büyük sadakadır” sözü konunun ehemmiyetini en güzel şekilde anlatmaktadır. Maalesef organ bağış sayılarımızı değerlendirdiğimizde nakil için bekleyen hastalarımızın umutlarını canlı tutacak seviyelerde olmadığını görmekteyiz. Organ bağışını arttırmak için hepimizin el birliği ile sürece katkı sağlamamız gerekmektedir” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.