DOLAR 32,3799 0.18%
EURO 35,0029 -0.23%
ALTIN 2.324,840,25
BITCOIN 2257475-1,12%
Kayseri
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
İçişleri Bakanlığı 5 Bin Nüfus Memuru Başvuruları Başladı Mı? Kimler Başvuru Yapabilir?

İçişleri Bakanlığı 5 Bin Nüfus Memuru Başvuruları Başladı Mı? Kimler Başvuru Yapabilir?

İçişleri Bakanlığı bünyesinde Nüfus ve Vatandaşlkık İşleri Genel Müdürlüğü kapsamında 1100 kamu personeli alımı yapılacağı ifade edildi. Konu Konu ile ilgili olarak çipli kimlik kartı başvurularının arttığı ve iş yükünün de artmasından dolayı 5 bin nüfus memuru alımı yapılması talep edildi.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 23:21
İçişleri Bakanlığı 5 Bin Nüfus Memuru Başvuruları Başladı Mı? Kimler Başvuru Yapabilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

E-Nüfus Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ali Kart bu konu hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Kart açıklamalarında “1 Ocak 2017 tarihinde tüm ilçe nüfus müdürlüklerinde başlayan çipli kimlik dağıtımı şu ana kadar yaklaşık 37 milyon kişiye ulaşmıştır” ifadelerine yer verdi.

Konu ile ilgili olarak 1600 nüfus memuru alımına ilişkin kadro ihdası yapılmıştı. Sendika tarafından bu alımın yapılması ve ek olarak da 3 bin 500 nüfus memuru alımı yapılması istendi.

Kart ayrıca, adres işlemlerinin e-devlet üzerinden e-devlet şifresi ile yapılabilmesi, göçle gelen vatandaşların adres işlemlerinin göç idaresi tarafından yapılması, emniyet ve kolluk kuvvetlerinde bulunan parmak izi verilerinin tümünün nüfus müdürlüklerine devrinin tamamlanması, kaymakamlık binası dışında hizmet veren nüfus müdürlüklerine güvenlik kadrosu tahsis edilmesini talep etti.

Nüfus memuru alımına ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yapmış ve 1100 kamu personeli alımı yapılcağını ifade etmişti. Ancak yaşanan iş yükünden dolayı 5 bin kamu personeli alımı yapılması talep ediliyor. Peki ilan yayımlandığında kimler başvuru yapabilecek? İşte detaylar;

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Birçok devlet memurluğu için aranan 35 yaş şartı nüfus memuru alımlarında da aranıyor. 1 Ocak 2019 tarihi itibari ile ilanın yayınlanacağı baz alınarak 35 yaşını yaşını geçmemiş adaylar başvuru yapabilecek. Tam yaş hesaplaması için 01.01.1984 ve sonrasında doğanlar başvuru yapabilecek. Yani bu tarihlerden önce doğanlar maalesef yaş şartını sağlayamadığı için başvuru yapamayacak. 

Bunun yanı sıra yayımlanacak olan ilanda KPSS şartı da aranacaktır. Bu bağlamda yayımlanacak olan ilanda Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; Lisans mezunları için KPSSP(3), Ön lisans mezunları için KPSSP(93) puan türünden en az 60 puan alma şartı aranacaktır. 

İlanlar yayımlandığında veya bir açıklama yapıldığında anlık olarak bildirim almak için android ve ios ücretsiz mobil uygulamamızı indirebilirsiniz. 

Kamu Personeli

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.