DOLAR 32,3295 0.24%
EURO 35,0761 -0.15%
ALTIN 2.292,370,67
BITCOIN 22762370,82%
Kayseri
11°

AÇIK

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X

HUZUR ŞEHRİNDE 11 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Huzur şehri olan Kayseri’de geçtiğimiz bir ay içerisinde 11 kişi cinayete kurban giderken, çok sayıda yaralamalı kavga da kayıtlara geçti.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 09:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

11 CİNAYET 20’NİN ÜZERİNDE YARALI VAR!

Yıllardır huzur şehri olarak lanse edilen Kayseri’de yaklaşık bir ay içerisinde 11 kişi cinayete kurban gitti. Bir hafta içerisinde bu rakam sadece 4. Pazartesi günü ise 3 kişi yakın akrabası tarafından canice şehrin göbeğinde güpegündüz öldürüldü. 20’nin üzerinde ise yaralı kayıtlara geçti. Bizde toplumun şiddete evirilen davranış yapısını araştırdık.

NEDEN ŞİDDETE EĞİLİM ARTTI?

Psikolog Arzu Ersoy, son dönemde artan cinayet ve yaralama gibi şiddet içerikli olayların sebeplerini Anadolu Haber’e değerlendirdi. Arzu Ersoy, hayat şartlarının zorlaşması, ekonomik sebepler, sayısı hızla artan şiddet içerikli filmler ve diziler ile şiddet içerikli yoğun haber akışının insanların bilinçaltında yatan şiddet eğilimini ortaya çıkardığını ifade etti.

DİZİ VE FİLMLER ŞİDDET EĞİLİMİNİ ARTIRIYOR

Psikolog Arzu Ersoy, Son günlerde şiddet içerikli olaylarda ciddi bir artış söz konusu olduğunu belirterek, “Toplumların kaotik dönemlerinde bu tür olaylarda artış görülür. Bunların çoğu bilincimiz tarafından sınıflandırma yapılmadan, yanlış ve doğruluğu ayırt edilmeden beynimizde depolanıyor. Özellikle dizi ve filmlerde yer verilen şiddet içerikli uzun sahneler bireylere şiddetin tekniğini öğretirken başta çocuklar ve gençler olmak üzere bireyleri büyük ölçüde etkiliyor” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.