DOLAR 32,5954 0.36%
EURO 34,8719 0.36%
ALTIN 2.504,130,81
BITCOIN 21012341,38%
Kayseri
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Hükümetin İnfaz Düzenlemesi Yolda

Hükümetin İnfaz Düzenlemesi Yolda

Hükümet üyeleri tarafından uzun zamandır ceza adalet sisteminde değişiklik yapılacağına ilişkin sinyal verilmişti. Bu bağlamda infaz düzenlemesinin içeriğinde bulunanlar merak ediliyor.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 22:54
Hükümetin İnfaz Düzenlemesi Yolda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hükümet üyeleri uzun zamandır ceza adalet sisteminde değişiklik yapacaği sinyalini vermişti. Bunun içerisinde en çok merak edilen infaz düzenlemesi. Mahkum ve yakınları yargı paketinin ne zaman çıkarılacağını merak ediyor.

Yetkililerden elde edilen bilgilere göre, Yargı Reformu Strateji Belgesi Bakanlar Kurulunda görüşe açıldı ve 31 Mart'taki yerel seçimden hemen sonra açıklanacak. İnfaz Yasası değişikliğinde ise, son şekli verilip meclise sunulması en erken nisan-mayıs'ı bulabilir.

İnfaz düzenlemesi konusunda Yargtıya Başkanı'nın yakın zamanlarda affa karşı olduğunu ancak, infaz sürelerinde düzenleme yapılması gerektiğini belirten görüşü mevcut. Bir öneri de 19. Ceza Dairesi Başkanı'dan gedi. Daire Başkanı, kaçakcılık suçunu işlmeyenlerin de etkin pişmanlıktan fayadalanmalırının genişletilmesini konusunda önerilerde bulundu.

Yeni infaz yasasında diğer suçlar yönünden bir indirim düşünülüyor. Eski infaz yasasına göre 10 yıl ceza alan 3-4 yıl yatarken, yeni infaz yasasında bu süre 6,5 yıl yatıyor. Cezaevlerindeki doluluğa çözüm olabilmesi için, 10 yıl ceza alanların 4 yıl gibii bir sürede çıkması değerlendirilebilir.

Kamu Personeli

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.