DOLAR 32,3577 0.32%
EURO 35,1439 0.02%
ALTIN 2.301,101,05
BITCOIN %
Kayseri
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
“HESABINI SORACAĞIZ”

“HESABINI SORACAĞIZ”

ABONE OL
Kasım 30, 2022 11:20
“HESABINI SORACAĞIZ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç hakkında suç duyurusunda bulundu. Konuya ilişkin açıklama yapan HKP avukatı Kerim Bütün, “Er yahut geç işlenen tüm kamu suçlarının hesabını soracağız” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kurumdaki tek müfettişi başka birime ‘geçici görevli’ gönderdi. Teftiş kurulunda ise müfettiş olmayan veya mesleğe yarışma sınavıyla girmeyen, idari görevlerde bulunan kişilerin çalıştırıldığı tespit edildi. Sayıştay, bu durumun ‘iç denetim ve teftiş hizmetlerinin’ gereği gibi yürütülmesinde gereken özenin sergilenmediğini gösterdiğini belirtti. Mülkiyeti belediyeye ait olan ancak başka kişi ve kurumların kullandığı taşınmazların elektrik, doğalgaz ve su faturalarının da belediyeye gönderildiği anlaşıldı. Kayseri Otobüs terminalinin işletmecisi ile belediye arasındaki tahsilât sorunu da Sayıştay raporuna girdi. Sözleşmede yer alan yıllık 1 milyon lira kira bedeli ve cironun yüzde 26’sının belediyeye ödenmesi hükmü kâğıt üzerinde kaldı. Sözleşmeye uyulmasını isteyen Sayıştay, kamu zararı doğabileceği uyarısı yaptı. Belediye, yeni hal işletmesinin kirasını tahsil ederken de kurumu 1 milyon 202 bin TL zarar ettirdi.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları; Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç hakkında “görevi kötüye kullanma” suçundan Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusuna ilişkin açıklama yapan HKP avukatı Kerim Bütün özetçe şu ifadeleri kullandı:

“Saygıdeğer halkımız; HKP olarak kimden ve nereden gelirse gelsin yolsuzluklarla, usulsüzlüklerle olan hukuki mücadelemiz sürüyor. Kamu kaynağı olan milyonlarca lira halk için kullanılması gerekirken kişiler, dernekler, vakıflar için kullanılmıştır. Bunlara peşkeş çekilmiştir. HKP adına yaptığımız bu suç duyurusunda AKP’giller’in hukuk bürolarına dönüşmüş olan bugünün yargısından olumlu bir karar geleceğine ihtimal vermiyoruz. Amacımız bu suçları kayıt altına almak, bağımsız ve tarafsız bir yargı kurulduğunda hesap sorulmasını sağlamaktır. HKP olarak bütün bu yolsuzlukları teşhir etmeye devam edeceğiz. Er yahut geç işlenen tüm kamu suçlarının hesabını soracağız.”

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.