DOLAR 32,3322 0.25%
EURO 35,0710 -0.17%
ALTIN 2.285,100,34
BITCOIN 22745450,79%
Kayseri
11°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
“HAYRİYE’NİN HAYATI GÜZEL BİR İLHAM KAYNAĞI  ”

“HAYRİYE’NİN HAYATI GÜZEL BİR İLHAM KAYNAĞI ”

ABONE OL
Aralık 16, 2022 16:35
“HAYRİYE’NİN HAYATI GÜZEL BİR İLHAM KAYNAĞI  ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kickbokscu Hayriye Türksoy Hançer hayatının yazıldığı kitabı anlattı

KAYSERİ (1HA-ÖZEL)- Kick Boks ve Wushu branşlarında Ulusal ve Uluslararası bir çok derece elde eden Hayriye Türksoy Hançer hayat hikayesinin yer aldığı ve eşi tarafından kitap hakkında konuştu.
Kick Boks ve Wushu’da Türkiye derecelerinin dışında Balkan, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında da madalya kazanan Hayriye Türksoy Hançer’in hayat hikayesinin yazıldığı kitabı eşi Murat Hançer kaleme aldı. Kitaba konu olan Hayriye Türksoy ve antrenörü Esat Kaya açıklamalarda bulundu. Kitap hakkında konuşan 25 yaşındaki sporcu Hayriye Türksoy Hançer, “Kitabı eşim kaleme aldı. Kitap bugün elimize ulaştı. Merakla bekliyorum. Eşimin bu kitabı yazma fikrini çok önceden düşünmüş. Benim haberim yoktu. Sporcuların konu olduğu filmleri izlerken eşime, ‘bazı insanların hayatı anlatılsa kitap olur’ demiştim. Sanırım eşim Murat bu sözlerden de yola çıkarak böyle bir şey yapmış. Çok güzel bir duygu. Murat bana bu kitabı evlilik yıldönümümüzde hediye etti. Bir kutu içerisine koymuş, ‘senin hayat hikayeni yazdım’ dedi. Murat benim 2 senedir tanıdığım bir insan ama kitabı okuduğumda gördüm ki sanki 25 yıllık yaşamımın tamamına hakkim. Çok duygulanmıştım, iyi ki böyle bir eşe sahibim. Kitabı okurken Murat hayatım boyunca yanımdaymış gibi hissettim. Kitabı yazmadan önce, ailem ve Esat hocamı defalarca dinlemiş. Murat Sabaha kadar bilgisayar başında oluyordu, ben tez yazıyor sanıyordum. Aslında benim kitabımı yazıyormuş. Şu an kitap elimde ve okuduğumda sanki hayatım senaryo gibi gözümün önünden geçiyor. Murat’ın bana bu kadar değer verip kitabı kaleme alması çok özel bir duygu. Tarif edilemez bir duygu” açıklamasında bulundu.
“BU KİTAP O DİKENLİ YOLLARI ANLATIYOR”
Türksoy Hançer konuşmasının devamında, “Kitabın başarılarımla bitmesi de güzel bir bakış açısı. ‘Zirveye dikenli yollardan çıkılır’ derler ya, bu kitap da o dikenli yolları anlatıyor. Kitapta Konya ev sahipliğinde yapılan İslami Dayanışma Olimpiyatları ile ilgili bir kısım var. Kitap yazıldığında ben daha oraya gitmemiştim. Murat kitaba şampiyon olduğumu yazıp yayına yollamış. Ama ben o zaman daha yarışmamıştım. Bu kitabın pedagojik açıdan da faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü burada yaşanmış bir hikaye var” diye konuştu.

“HAYRİYE’NİN HAYATI GÜZEL BİR İLHAM KAYNAĞI OLACAKTIR”
Hayriye Türksoy Hançer’in spora başlamasına neden olan ve senelerdir antrenörlüğünü yapan Esat Kaya ise konuşmasında, “Murat eşi Hayriye hakkında bana sorular soruyordu. Israr ettim önce söylemedi. Sonra Hayriye hakkında kitap yazdığını söyledi. Ben de ondan sonra Hayriye’nin banim yanıma gelip spora başlamasından bu zamana kadar geçen süreyi paylaşım. Hayriye’nin hayatı genç kardeşlerimize de güzel bir ilham kaynağı olacaktır” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.