DOLAR 32,3200 0.2%
EURO 35,0983 -0.16%
ALTIN 2.306,961,31
BITCOIN %
Kayseri
18°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
HATSU EĞİTİM-ÖĞRETİM KURUMLARI İLE İŞ BİRLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

HATSU EĞİTİM-ÖĞRETİM KURUMLARI İLE İŞ BİRLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Eğitim ve öğretim kurumlarına verdiği destekleri sürdürenHatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), TED Koleji öğrencilerini ağırladı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 00:00
HATSU EĞİTİM-ÖĞRETİM KURUMLARI İLE İŞ BİRLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TED Koleji öğretmenlerinin de katıldığıziyaret programında Projeler Daire Başkanı Seyhan Miçoğulları,

içme suyundan abone bağlantılarına, arıtma tesislerinden kanalizasyon yatırımlarına kadar HATSU’nun görev, yetki ve sorumlulukları ile ilgili detaylı bilgileri öğrencilerle paylaştı.

Özellikle içme suyunun kaynaktan musluğa kadar olan iletim sürecini ve arıtma tesislerinde atıksuyun nasıl arıtıldığı konusu üzerinde duran Miçoğulları, öğrencilerin de sorularını cevaplayarak HATSU’nun yaptığı yatırımların önemine dikkat çekti.

Daha sonra TED Koleji öğretmen veöğrencilerini makamında kabul eden HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, su ve kanal idarelerinin görevinin insana yönelik içme suyu teminini sağlamak ve atık suyu doğamıza, çevremize zarar vermeyecek şekilde bertaraf etmek olduğunu ifade ederek, HATSU bünyesinde görev yapan birimlerin görev ve yetkileri hakkında bilgiler aktardı.

 

İçmesuyu, kanalizasyon ve arıtma tesisi gibi yatırımlarının yapılma sebeplerine değinen Çaparali, “sizin gibi değerleri çocuklarımızın ve diğer tüm hemşehrilerimizin yaşamlarını sağlıklı bir şekilde ve temiz bir çevrede sürdürebilmeleri için 9 yeni atıksu arıtma tesisi, 2020 km içmesuyu, 1102 km kanalizasyon hattı ve 29 adet yeni içme suyu deposu yatırımı yaptık. Her şeyden önce sağlık anlayışı ile çalışıyoruz” dedi.

HATSU’nun görev ve yetkilerini detaylı şekilde öğrenen öğrenciler, canlı, çevreci, yenilikçi bir gençlik ve belediyecilik anlayışına katkıda bulunmak istediklerini ifade ederek, yapılan yatırımlardan etkilendiklerini belirtti.

Program sonunda çekilen hatıra fotoğrafının ardındanGenel Müdür Çaparali, çocuklara günün anısına hediyeler takdim etti.

 

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.