Hacılar'da yatırımlar ilçeyi modern hale getiriyor

Hacılar'da 2 milyar TL'yi aşan yatırımlar ile kentsel dönüşüm ve altyapı çalışmaları hızla devam ediyor, ilçenin çehresi modernleşiyor.

Hacılar’da son yıllarda yürütülen projelerle ilçenin çehresi hızla değişiyor. Kentsel dönüşümden alternatif yol bağlantılarına, altyapıdan çevre düzenlemelerine kadar birçok alanda hayata geçirilen çalışmalar, Hacılar’ı daha modern ve yaşanabilir bir hale getiriyor.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, devam eden projelerin büyüklüğüne dikkat çekerek, “Bu sene 600 milyon TL bütçemiz var. Ancak sadece inşa edilen 552 konutun ihale bedeli 1 milyar TL. Zannediyorum 1 milyar 300 milyon TL’ye çıkar. Karayollarına yapılan yatırımlar yaklaşık 500-600 milyon TL civarında. Kanalı saymazsak bile üç projenin bütçesi 2 milyar TL’yi buluyor” dedi.

“Yukarı Mahalle Yolu Cumhuriyet Bayramı’na Hazır Olacak”

İlçede yürütülen yol çalışmalarına da değinen Özdoğan, Ekim ortasında tamamlanacak düzenlemelerle vatandaşların daha rahat bir ulaşım imkanına kavuşacağını söyledi. Özdoğan, “Hacılar Yukarı Mahalle’ye iniş ve çıkışta yeni bir yol hattı oluşturduk. Araç trafiğinde sıkıntılar yaşadık ama inşallah sona geldik. Ekim ortasında tamamlayıp Cumhuriyet Bayramı’na hazır hale getireceğiz” dedi.

Hacılar’dan Erciyes’e Kestirme Yol

Özdoğan, alternatif yolların ilçenin geleceği için önemine dikkat çekerek, Hasan Dağı’nın kuzey kısmından Yukarı Mahalle ve Eğribucak bağlantısı ile Eskişehir Bağları yolunda yapılacak genişletme çalışmalarıyla Hacılar’ın ulaşım ağının güçleneceğini belirtti. Ayrıca, İrtifa Merkezi’nden Tekir’e uzanan 4 kilometrelik hattın asfaltının bu sezon tamamlanacağını, önümüzdeki yıl ise Aşağı Mahalle ile Akdam’ın birleştiği noktada çalışmaların yapılacağını kaydetti. Başkan Özdoğan, “Kayseri Havaalanı’ndan gelen bir turistimiz Hacılar üzerinden daha kısa yoldan Tekir ve İrtifa Kamp Merkezi’ne ulaşabilecek” ifadelerini kullandı.

Kentsel Dönüşüm ile Modern Yaşam Alanları

Başkan Özdoğan, Hacılar’ın girişinde modern bir yaşam alanı oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayarak, “Yaklaşık 80 dönümlük bir alan üzerinde konutlar ve ticari alanlar oluşturuyoruz. Ekim ayında tamamlayıp Kasım’daki Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne yetiştirmeyi planlıyoruz. İlçenin girişinde boş bir alan dursun istemiyoruz. Daha çağın gereksinimlerine uygun yapılar ortaya çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Haber Yeni Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme