DOLAR 32,5591 0.24%
EURO 34,7963 -0.05%
ALTIN 2.492,610,34
BITCOIN 20678643,85%
Kayseri
21°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

“Gübre Devlet Tarafından Üretilmeli ve Çiftçiye Dağıtılmalı”

KAYSERİ, (BGC - ÖZEL HABER) – Döviz kurundaki yukarı yönle hareketlilik sonrası yüzde 400’lere varan artış nedeniyle tarlasına gübre atamaz hale gelen çiftçi çözüm bekliyor. Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş, gübre ithal eden firmalara seslendi. Fiyatların makul seviyelere çekilmesini isteyen Güneş, devletin de gübre üretimi yapması ve üreticiye ücret olarak vermesi gerektiğini söyledi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 08:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çiftçi, maliyet nedeniyle üretimde zorluk yaşamaya başladı. Özellikle gübreye gelen astronomik zamlar nedeniyle verim düştü. Yeni ekim yapanlar ise, maliyet nedeniyle tarlasını ya boş bıraktı ya da gübre atmadan ekti. Maliyetlerin yanı sıra kuraklık da üretimi etkileyen diğer bir konu oldu. Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş, BGC mikrofonlarına tarım ve hayvancılıkta yaşanan sıkıntıları anlattı. Kayseri’nin de kurak bir sezon geçirdiğini anımsatan Güneş, girdi maliyetlerinin de çiftçinin belini büktüğünü dile getirdi. Kuraklıktan etkilenen çiftçilerin desteklendiğini belirten Güneş, “Çiftçilerin zararı yüzde 30’un üzerindeyse devlet destek ödemesi yapıyor. Kayserili bazı çiftçilerin zararı en fazla yüzde 65, 70 civarında. Özelikle kıraç arazilerden çiftçilerimiz mağdur oldu. Bundan dolayı da ödemelerimiz başladı” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.