Geleneksel oyunlar Kayseri'ye geliyor
Geleneksel Oyunlar Tırı, 16 Eylül'de Kayseri Talas Rıfat Yıldırım Parkı'nda çocuklara unutulmaz bir oyun şöleni yaşatacak, ebeveynler ise nostaljik bir yolculuğa çıkacak.
Geleneksel Oyunlar Tırı Kayseri’ye Geliyor
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, çocuklar, gençler ve geçmişin nostaljik atmosferini yaşamak isteyen yetişkinler için özel bir organizasyonla Kayseri’ye geliyor. Oyun tırı, geçtiğimiz aylarda 6 Şubat depreminin etkilediği şehirler ve çeşitli illeri dolaşarak çocuklar için oyun şenlikleri düzenlemişti.
Kayseri’de 16 Eylül 2025 tarihinde, 10.00-17.00 saatleri arasında Talas Rıfat Yıldırım Parkı’nda gerçekleşecek etkinlikte; mas güreşi, kale oyunu, hacıyatmaz, onikitaş, mangala, aşık oyunu, halat çekme, çuval yarışı, çemberbaz ve kocaayak gibi geleneksel oyunlar çocuklarla buluşacak.
Federasyon Başkanı Abdulhadi Turus, etkinliğin çocuklar için unutulmaz bir oyun şöleni, ebeveynler için ise nostaljik bir yolculuk olacağını belirterek, “Popüler kültüre karşı asil kültürümüzü geleceğe taşımak için hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi. Etkinlik, kuşakların bir arada eğlenmesine ve geleneksel kültürün yaşatılmasına katkı sağlayacak.