brahim Kahveci, katıldığı bir televizyon programında, AKP hükümetinin yap-işlet-devret modeli ile yaptırdığı ve dolar bazında geçiş garantisi verdiği yol ve köprüleri eleştirdi. Yaptığı eleştirilerde, yol ve köprülerin sadece zenginlerin kullanabildiğini ama geçiş garantisi adı altında parasının fakirlerden alındığını söyledi. Yol ve köprülerin çok pahalı olduğunu vurgulayan Kahveci, yol ve köprülerden geçemeyen vatandaşların, zenginlerin; protokol yolu haline getirilen yollardan geçirildiğini ve bunun bir neticesi olarak ünlü sanatçı Demet Akalın’ın da hükümete ‘’Allah razı olsun’’ dediğini hatırlattı.
Demet Akalın’ın bu sözlerini de eleştiren Kahveci, ‘’herhâlde Allah razı olsun diyeceksin. Sadece zenginlerin kullandığı bir yolda, bomboş bir yolda kim gitse o da yapandan Allah razı olsun diyecek’’ dedi.
Kahveci aynı zamanda, İzmir-İstanbul otobanını kullanan nakliyat kamyonlarının tek geçişte 815 TL ödediğini hatırlatarak, Antalya’dan İstanbul’a gelen sebze ve meyvenin maliyetine eklendiğini ve bu şekli ile, tır ve kamyonların ödediği bu otoyol geçiş ücretinin, otobanı kullanmayan vatandaşın cebinden çıktığını söyledi.
kamupersoneli.net
GÜNDEM
1 gün önceEKONOMİ
3 gün önceGÜNDEM
21 gün önceASAYİŞ
24 Eylül 2023UNCATEGORİZED
24 Eylül 2023GÜNDEM
24 Eylül 2023GÜNDEM
24 Eylül 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.