DOLAR 32,5223 -0.09%
EURO 34,8045 -0.19%
ALTIN 2.422,20-0,31
BITCOIN 21599470,16%
Kayseri
29°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nde neler oluyor

Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nde neler oluyor

ABONE OL
Kasım 17, 2022 16:22
Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nde neler oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi üyeleri, Başkan Ercan Sarıkaya hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kayseri Adliyesi önünde toplanan Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi üyeleri, Başkan Ercan Sarıkaya’nın pervasızca harcamalar yaptığını, kayını Uğur Çavuş’u muhasebe biriminin başına getirdiğini ve Mali Müşavirlik belgesi bulunmadığını ileri sürdü. Hesaplarda karmaşıklık olduğunu ileri süren üyeler adına açıklama yapan Vedat Bayram, “Esnafımız yıllarca mücadele edip buralarda mülk sahibi olma hayali ile bu kooperatife üye olmuşlardır. Fakat ne yazık ki başımıza geçirdiğimiz maaşını bizlerin ödediği kooperatif başkanı ve yönetiminin pervasızca yapmış olduğu harcamalar yanlış yönetimlerden ve iyi niyetli yapılmayan aracı şirket sözleşmelerden dolayı kooperatifimiz ve ortakları zor durumda bırakılmış ve bu Kooperatif yıllarca zarara uğratılmıştır” dedi.

Bayram, birikimlerin kazanca dönmesi gerekirken TOKİ’ye ödenen taksitlerin dahi ödenmediğini ileri sürerek, “Bu konuda aylarca yapmış olduğumuz istişareler neticesinde yönetime defalarca sözlü ve yazılı olarak dile getirdiğimiz halde bu konuda yönetim hiçbir adım atmamıştır. Şeffaf bir yönetim organizasyonu oluşturma taleplerimiz hiç kâle alınmayıp maalesef şeffaflığı bırakın basit şekilde sorduğumuz bilançolara gelir gider tablolarına bile cevap vermeyip bu kooperatifin gerçek sahipleri olan bizleri muhatap almamışlardır. Gelir giderlerimizi sorduğumuzda hiçbir muhatap bulamadık. Devamlı dolambaçlı yollarla biz üyeleri oyalayıp hiçbir veriyi bizlerle paylaşmadılar” diye konuştu.
Ercan Sarıkaya’nın kooperatifin kritik noktalarında akrabalarını çalıştırdığına dikkat çeken Vedat Bayram, “Kooperatif kanununa aykırı olduğu halde Kooperatif başkanı Ercan Sarıkaya’nın kooperatif muhasebe biriminin başına geçirdiği ve Mali Müşavir belgesi olmadığı halde buradaki tuttuğu kaynı Uğur Çavuş’un istifa etmesi gerektiğini buradaki tutulan hesapların karmaşıklığının sebebi olduğunu söylememize rağmen ne Uğur Çavuş ne de Başkan Ercan Sarıkaya görevi bırakmadı. Kooperatifi kendi arka bahçesi haline getirip kooperatifin kritik noktalarında akrabalarını çalıştırmaktadır” ifadesinde bulundu.

ERCAN SARIKAYA HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Bayram açıklamasını şu şekilde sürdürdü:“Başkan Ercan Sarıkaya’nın hakkında açılmış davalar, bunca iddialar ve ithamlar varken başkanlık görevini sürdürmesi ahlaki ve etik olmadığını değerlendiriyor hakkındaki davalar sonuçlanıncaya ve aklanıncaya kadar kooperatife daha fazla zarar vermeden bir an önce görevden alınması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığına kooperatif üyeleri olarak başvuru yapıp hakkında bulunan dava ve kovuşturmaya şikayetlerimizin de eklenmesini talep edeceğiz.
Buradan tekrar belirtmek istiyorum ki bizler bu kooperatifin feshedilmesi için mücadele edip en kısa sürede feshedilmesini sağlayıp tapularımızı almak için çaba göstereceğiz. Bu kooperatifte artık başkanlık yarışı istemiyoruz. Buraya başkan veya müdür olmak gibi bir gayemizde yok sadece kooperatifi bu çıkmazdan kurtarıp malımıza sahip çıkacağız ve şehrimize yakışır bir ticaret anlayışıyla ticaretimizi yapıp şehrimize ve ülkemize hizmet edeceğiz.”

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.