DOLAR 32,5700 -0.09%
EURO 34,7935 -0.22%
ALTIN 2.422,44-0,30
BITCOIN %
Kayseri
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Elektronik kızgınlık takibinde Kayseri pilot il seçildi

Elektronik kızgınlık takibinde Kayseri pilot il seçildi

ABONE OL
Ocak 13, 2023 14:16
Elektronik kızgınlık takibinde Kayseri pilot il seçildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ (1HA) – ‘Damızlık Büyükbaş Hayvanlarda Kızgınlığın Tespiti ile Verimliliği Artırma Projesi’ pilot il seçilen Kayseri’de hayata geçirildi. Uygulamayla ineğin kızgınlığının doğru olarak belirlenmesi, zamanında tohumlamanın yapılması ve ineklerden her yıl yavru alınabilmesini amaçlıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü, süt sığırı yetiştiriciliğinin sürekliliğini sağlamak amacıyla çalışma başlattı. Bu kapsamda ‘Damızlık Büyükbaş Hayvanlarda Kızgınlığın Tespiti ile Verimliliği Artırma’ projesi uygulamaya geçirildi.

Pilot olarak Kayseri’de başlanan projeyle, ineğin zamanında tohumlanmasında kızgınlığın doğru olarak belirlenmesi ve süt sığırı yetiştiriciliğinin sürdürülebilirliği için ineklerden her yıl yavru alabilmeyi amaçlanıyor. Toplam tutarının 1 milyon 391 bin 720 TL olan projenin yüzde 70’i bakanlık desteği ve yüzde 30 yetiştirici katkısıyla uygulanacak. Proje kapsamında Kayseri’deki 136 yetiştiriciye, 1 okuyucu cihaz (reader) ve 5 aktivite metre dağıtımı yapılacak. Dağıtımı yapılan cihazlar her yıl 5 bine yakın ineğin kızgınlığının tespitinin yapılmasına olanak sağlayacak.

‘Damızlık Büyükbaş Hayvanlarda Kızgınlığın Tespiti ile Verimliliği Artırma’ projesi ve dağıtılacak cihazlar ilgili kişiler tarafından besicilere tanıtıldı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.