Eğitimdeki son 22 yıl kitaplaştırıldı

Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde son 22 yılda gerçekleştirilen eğitimdeki dönüşümü ve yapılan eğitim seferberliğini 'Geleceğin İnşası: Eğitim 2002-2024' adlı bir kitapla belgeledi.MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından h

Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde son 22 yılda gerçekleştirilen eğitimdeki dönüşümü ve yapılan eğitim seferberliğini "Geleceğin İnşası: Eğitim 2002-2024" adlı bir kitapla belgeledi. MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından hazırlanan kitapta, eğitimdeki önemli gelişmeler, bilimsel veriler ışığında detaylı bir şekilde ele alındı. Kitabın sunuş kısmında Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 22 yıldaki eğitim seferberliği hakkındaki görüşleri yer aldı.

Bakan Tekin, eğitimdeki gelişmeleri sadece ekonomik bir yatırım olarak değil, aynı zamanda kültürel ve toplumsal varlığın güçlendirilmesi için bir araç olarak gördüklerini belirterek, bu süreçte toplumun tüm kesimleriyle işbirliği içinde hareket ettiklerini vurguladı. Eğitimde evrensel standartlara sahip, ancak milli bir kimlik taşıyan bir sistem kurmayı amaçladıklarını belirten Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı'nın aynı zamanda eğitimin yüzyılı olacağına inandığını ifade etti.

Tekin, Türkiye’nin eğitimdeki dönüşümünün güçlü bir taahhüt olduğunun altını çizerek, eğitime yapılan her yatırımın ve gerçekleştirilen her projenin Türkiye Yüzyılı hedefine yaklaşmayı sağladığını söyledi. Türkiye'nin eğitim, ekonomi, savunma ve teknoloji altyapısında önemli mesafeler katettiğini belirten Tekin, bu kitapla eğitim sistemindeki güçlendirme çabalarının bir kez daha gözler önüne serildiğini belirtti.

Kitapta, 2002-2024 yılları arasında gerçekleştirilen eğitim reformları, eğitimin demokratikleşmesi, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması gibi önemli adımlar detaylı bir şekilde ele alındı. Meslek liselerine yönelik katsayı uygulamasının kaldırılması, başörtüsü yasağının son bulması gibi antidemokratik uygulamalara son verilerek, eğitime erişimin artırılması adına önemli çalışmalar yapıldı. Ayrıca, müfredat değişiklikleri, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması (4+4+4 düzenlemesi), öğrenci meclislerinin kurulması gibi önemli adımlar da kitapta yer aldı.

OECD'nin 2023 Eğitim Politikası Perspektifleri Raporu’na da atıfta bulunan kitap, Türkiye'nin eğitim alanında yaptığı yatırımlarla önemli bir artış kaydettiğini ve bu süreçte uluslararası ölçekte dikkat çeken başarılar elde ettiğini vurguladı.

Haber Yeni Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme