Diyanet'ten Hacı Adaylarına Pasaport Uyarısı

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2027 yılında hacca gidecek vatandaşların vize işlemlerinde sorun yaşamaması için pasaportlarının en az 20 Kasım 2027 tarihine kadar geçerli olması gerektiğini bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2027 yılı hac organizasyonu kapsamında kesin kayıt hakkı kazanan adaylara pasaport geçerlilik süresi konusunda uyarıda bulundu.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yayımlanan açıklamada, vize işlemlerinin sorunsuz şekilde tamamlanabilmesi için hacı adaylarının pasaport sürelerini kontrol etmeleri istendi.

Açıklamada, pasaportların en az 20 Kasım 2027 tarihine kadar geçerli olması gerektiği belirtildi.

İlk kez pasaport alacak veya mevcut pasaportunu yenileyecek adayların ise il ve ilçe nüfus müdürlüklerine yapacakları başvurularda, pasaportlarının belirtilen tarihe kadar geçerli olacak şekilde düzenlenmesini talep etmeleri gerektiği kaydedildi.

WhatsApp İhbar Hattı
0533 235 81 25
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!
Haber Yeni Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme