DOLAR 32,3752 0.16%
EURO 35,0362 -0.18%
ALTIN 2.324,760,24
BITCOIN %
Kayseri
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Dışişleri Bakanlığı’ndan flaş Fransa uyarısı: Uzak durun!

Dışişleri Bakanlığı’ndan flaş Fransa uyarısı: Uzak durun!

Dışişleri Bakanlığı tarafından Fransa’da 5 Aralık günü meydana gelen geniş katılımlı grev ve protesto gösterileri nedeniyle flaş bir uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda vatandaşların olaylara katılmaması gerektiği açıklandı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 03:59
Dışişleri Bakanlığı’ndan flaş Fransa uyarısı: Uzak durun!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk vatandaşlarına Fransa'da yaşanan olaylardan dolayı Dışişleri Bakanlığı tarafından flaş bir uyarı yapıldı.

Yapılan uyarıda Dışişleri Bakanlığı, “Fransa’da 5 Aralık günü meydana gelen geniş katılımlı grev ve protesto gösterileri nedeniyle, ülkede başta şehir içi toplu taşıma, şehirler arası tren ve iç-dış hat uçak seferleri olmak üzere, muhtelif ulaştırma ve kamu hizmetlerinde kesinti ve aksamalar yaşanmış olup, bu olumsuzlukların grev ve gösterilerin devamıyla birlikte sürmesi söz konusudur.” ifadeleri yer aldı.

Ayrıca uyarıda şu uyarılar bulundu:

Güvenlik bakımından ise, grevlere bağlı protesto gösterilerinde yaşanan toplumsal olaylar ve güvenlik güçlerinin orantısız müdahaleleri, başta Paris olmak üzere, Fransa’da bulunan vatandaşlarımızın müteyakkız olmasını gerekli kılmaktadır. Nitekim, 5 Aralık günü Paris’te “République Meydanı”ndaki protesto gösterilerini takip etmekte olan Anadolu Ajansı kameramanı güvenlik güçlerinin attığı gaz kapsülünün gözüne isabet etmesi sonucu yaralanmıştır.

FRANSA'DA OLAN TÜRK VATANDAŞLARA FLAŞ UYARI

Bu çerçevede, başta Paris olmak üzere, Fransa’da bulunan veya anılan ülkeye seyahat edecek vatandaşlarımıza:

-Fransa’ya yapmaları gereken seyahatlerde mevcut olumsuz koşulları dikkate almaları ve seyahatlerini buna göre düzenlemeleri,

-Protesto gösterileri sırasında müteyakkız olmaları ve olası gösteri alanları ile yakın çevreden uzak durmaları,

-Muhtemel olayların gelişimini yerel makamlar ile basın-yayın kuruluşlarından düzenli şekilde takip etmeleri,

-Bakanlığımız, Paris Büyükelçiliğimiz ve Fransa’daki Başkonsolosluklarımızın yapabilecekleri ilave uyarı ve duyuruları takip etmeleri tavsiye olunmaktadır.

Fransa’da yaşayan veya bu ülkeye seyahat etmeyi planlayan vatandaşlarımızın acil durumlarda aşağıda irtibat bilgileri sunulan Konsolosluk Çağrı Merkezi’ne başvurmaları mümkündür.

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.