DOLAR 32,5711 0.07%
EURO 35,0434 0.43%
ALTIN 2.423,740,04
BITCOIN %
Kayseri
25°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
DEREŞİMLİ DE YOL İSYANI

DEREŞİMLİ DE YOL İSYANI

ABONE OL
Aralık 2, 2022 16:35
DEREŞİMLİ DE YOL İSYANI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Annenin feryadı; “Evimizin yolu yok, çocuğumu okula göndermek için dere tepe geçiyorum, Yola inmeden üzeri ve ayakkabısı çamur oluyor”

– “Çok birşey istemiyorum Devletimden, sadece köprü yapılmasını istiyorum”

Kayseri’nin Develi İlçesine bağlı Dereşimli mahallesinde yaşayan Hatice Şahin Evlerine giden toprak yolun dereden geçtiğini, kışın yağmur ve karın etkisi ile yolun su altından kaldığını böyle bir durumdada okula giden çocuğunu servise kadar sırtında taşıdını belirterek feryad etti.

Aileyi ziyeret eden gazeteci Mahmut Kılınç zorlu kış şartlarında ailenin çektiği sıkıntıları dinledi.

Kış olduğunda araba ile geçilmeyecek duruma gelen yola köprü ve parke yapılmasını isteyen Hatice Şahin “Ben buraya köprü istiyorum, geçen sene çok mahsur kaldık bu sene aynı sorunları yaşamak istemiyorum. Geçen sene bu yoldan geçemedik, arabam burada dondu kaldı. Ben Mersin’den geldim, buranın acemisiydim 1 metre kar oldu evimden çıkamadım. Ben yetkililere rica ediyorum, bu yolumun, köprümün bir an önce yapılmasını istiyorum.” dedi.
“Kışın ben 10 yaşındaki kızımı okula gitmesi için yola kadar indiriyorum, yola kadar benim ayakkabım yada başka büyük birşey ile iniyor, sonra spor ayakkabısını giyip servise öyle biniyor. Dereden geçemiyor çamurlu yollardan geçersede ayakkabısı çamur oluyor, güzel bir yol olsa düz oradan gelip gider ama çocuk oraya gitse çamur buraya gitse çamur, mecbur çocuğu biz indiriyoruz. Servisde arkadaşları gır gır geçiyor, öğretmeni diyor ‘Gamze mümkünse ayakkabın temiz olsun’ buna çocuk ne yapabilir ki. Çocuk 200-300 metreden yayan iniyor. Bu hep sorun oluyor bizim için, çocuğun aklı ermiyor biri bişey dese üzülüyor. Ya babası indiriyor ya ben indiriyorum yağmurda çamurda, kuru havalarda kendisi iniyor ama burada da 2 ay kuru geçiyor sadece. Bu bir gerçek yalan değil abartma değil iftira değil. Ben Devletimden çok bir şey istemiyorum kim ilgileniyorsa köprümün ve yolumun yapılmasını istiyorum.
Dağların altından dere gibi su çıkıyor, yaz gelince kuruyor kışın çıkıyor. Ben bunu ilk defa burada gördüm tamam çok güzel bir şey ama ben burada kışın mahsur kalıyorum. Yokslluğa falan her zaman kanaat ederiz ama bazende gücümüzün yetmediği şeyler var, evimdeki yokluğa kanaat ederim ama anca devletin yapabileceği birşeye biz ne yapabiliriz ki.” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Mahmut Kılınç yetkililere seslenerek; “Yetkililerden Dereşim mahallesindeki vatandaşlarımızın sesini duymalarını, bir an önce buraya köprü yapmalarını bekliyoruz.” dedi.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.