DOLAR 32,3510 0.3%
EURO 35,1382 -0.02%
ALTIN 2.309,391,41
BITCOIN %
Kayseri
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı ! Ateşkes İlan Edilecek Mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı ! Ateşkes İlan Edilecek Mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarında ABD Başkanı Donald Trump'ın ısrarla arabuluculuk yapmaya çalıştığını ateşkes ilan edilmesine çabaladığını ifade etti. Peki ateşkes ilan edilecek mi?

ABONE OL
Eylül 24, 2022 02:37
Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı ! Ateşkes İlan Edilecek Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevaplandırarak önemli açıklamalarda blundu. 

Bir gazeteci tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a “Arabuluculuk teklifi Trump'tan mı geldi?” şeklinde bir soru soruldu.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları şöyle oldu:

“BİZLER ASLA ATEŞKES İLAN EDEMEYİZ”

“Evet. Şimdi de Trump'a bir teklifimiz oldu. Biz dedik ki bir heyet gönderin. Çünkü “Ateşkes ilan edin” diyorlar. Bizler asla ateşkes ilan edemeyiz. O bölgeyi terör örgütünden temizleyinceye kadar bizim ateşkes ilan etmemiz mümkün değil.

Çünkü biz burayı güvenli bölge olarak ilan ediyoruz. Burayı güvenli bölge haline getirdiğimiz zaman ülkemizdeki bunca o toprakların sahiplerinden arzu edenlere kendi topraklarına gidebilme imkanını da sağlamış olacağız. Ve onların lojistik desteğini, korumasını da biz temin edeceğiz. “Bu da sizinle daha önce yaptığımız görüşmedir” dedim. Çünkü bunların hepsi bizim bilgisayar kayıtlarımızda da var.

Sayın Trump benim bu teklifim üzerine, önce Mike Pence ve Ulusal Güvenlik Danışmanı O'Brien'ı Türkiye'ye gönderiyordu. Fakat daha sonra galiba Pence'i gönderme kararını aldılar. Bu akşam Ulusal Güvenlik Danışmanıyla da İbrahim Bey bir görüşme yapacaklar. Ve büyük ihtimalle yarın bu heyet Ankara'da olacak ve görüşmeleri gerçekleştirilecekler.”

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.