CINGI'dan Avrupa Konseyi'nde gazze için çağrı

Gazze'de yaşanan insanlık dramını Avrupa Konseyi gündemine taşıyan Milletvekili Murat Cahid CINGI, uluslararası topluma sivillerin korunması ve kalıcı barış için acil harekete geçme çağrısında bulundu.

AK Parti Kayseri Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi Dr. Murat Cahid CINGI, Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi toplantısında Gazze’de yaşanan insanlık dramını gündeme taşıdı. CINGI, Konsey üyelerine kapsamlı bir sunum yaparak uluslararası toplumu harekete geçmeye davet etti.

Toplantıda konuşan CINGI, 7 Ekim’den bu yana Gazze’de yaşanan saldırıların büyük bir insani felakete dönüştüğünü belirtti. Çoğunluğu kadın ve çocuklar olmak üzere 71 bini aşkın sivilin hayatını kaybettiğini ifade eden CINGI, yüzlerce gazeteci, sağlık çalışanı ve insani yardım görevlisinin de saldırılarda hedef alındığını vurguladı.

Ateşkes ilan edilmesine rağmen İsrail’in saldırılarını sürdürdüğünü kaydeden CINGI, ateşkesin yaklaşık 1.200 kez ihlal edildiğini ve bu ihlallerde yüzlerce sivilin yaşamını yitirdiğini dile getirdi. Gazze’de şehirlerin tamamen yıkıldığını, milyonlarca insanın evsiz kaldığını ve sivillerin bilinçli şekilde temel insani ihtiyaçlardan mahrum bırakıldığını söyledi.

Açlık, ilaç ve barınma eksikliği nedeniyle çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğine dikkat çeken CINGI, İsrail’in insani yardım girişlerini engellediğini, bu nedenle yardım konvoylarının durdurulduğunu ve yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılamadığını ifade etti.

Batı Şeria ve Gazze’de yasa dışı yerleşimlerin genişletilmesi, yerleşimci şiddeti ve Filistinlilerin zorla yerinden edilmesine de değinen CINGI, yerinden edilen Filistinlilerin sayısının 2 milyonu aştığını belirtti. Ayrıca İsrail’in Kudüs’te bir Birleşmiş Milletler tesisini yıkmasının, Cenevre Sözleşmeleri ve Birleşmiş Milletler Şartı’na açıkça aykırı olduğunu kaydetti.

Haber Yeni Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme