CHP Lideri Özgür Özel hakkında soruşturma açıldı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Özel'in Silivri'deki açıklamalarında savcıya hakaret ve tehdit içerdiği iddiasıyla resen soruşturma başlattı. Sosyal medyadaki paylaşımlar da soruşturmanın kapsamına alındı.
CHP Lideri Özgür Özel Hakkında Soruşturma Başlatıldı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında resen soruşturma başlattı. Soruşturma, Özel’in Silivri’de yaptığı basın açıklamasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Cahit Cihad Sarı’ya hakaret ve tehdit içerikli ifadeler kullandığı iddiasıyla başlatıldı.
Başsavcılığın açıklamasında, 16 Temmuz 2025 tarihinde Silivri’de gerçekleştirilen açıklamada Özel’in Cumhuriyet Savcısı Sarı’ya yönelik sözleri nedeniyle kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret ve tehdit suçlarından soruşturmanın re’sen açıldığı belirtildi. Ayrıca, Özel’in bu açıklamalarının ardından savcıyı hedef alan sosyal medya paylaşımlarına ilişkin de ayrı bir soruşturma başlatıldığı ifade edildi.