CHP'li Bülbül'den ekonomi ve tarım eleştirisi

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, ekonomideki sorunları Meclis gündemine taşıdı.

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, ekonomide ve tarımda yaşanan sorunları Meclis gündemine taşıdı. Bülbül, yaptığı açıklamada, vatandaşın alım gücündeki düşüşe dikkat çekerek, “Çarşıda, pazarda, markette alışveriş torbasını dolduramayan vatandaş, en güvenilir enflasyon ölçütünün kendi cüzdanı olduğunu biliyor” dedi.

Bülbül, Türk-İş’in eylül ayı verilerine göre açlık sınırının 27 bin 970 TL, yoksulluk sınırının ise 91 bin 109 TL olduğunu hatırlattı. “Asgari ücret 22.104 TL. Yoksulluk sınırı dört asgari ücreti geçiyor. TÜİK’in rakamlarıyla halkın gerçeği gizlenemiyor” ifadelerini kullandı.

CHP’li Bülbül, yerli üreticinin desteklenmemesi ve emeğinin karşılığını alamaması nedeniyle tarım ve gıda sektöründe ciddi sorunlar yaşandığını belirterek şunları söyledi:

“Türkiye bir tarım ülkesidir, tarımda kendi kendimize yetiyoruz iddiası çoktan çöktü. Et, süt, tavuk, peynir; hepsinde yerli üreticinin yerini yabancı markalar aldı. Desteklenmeyen çiftçi ve besici üretimden çekildi. Bu yüzden sadece fiyatlar değil, gıdanın kalitesi de düştü. OECD’nin Hayat Nasıl? 2024 Raporu’na göre gıda enflasyonunda ve gıdaya erişimde Türkiye en kötü ülkeler arasında.”

Bülbül, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bugün vatandaşın sofrasında yokluk, tarlada üreticinin emeğinde karşılıksızlık var. Bu düzeni değiştirmek hem emeğin hem ekmeğin hakkını savunmak bizim görevimizdir. CHP olarak emeğin Türkiye’sini yeniden kuracağız

Haber Yeni Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme