CHP Kurultay davasında kritik erteleme
CHP kurultaylarının iptali istemli davasında karar çıkmazken, yönetimin tedbiren görevden alınması talebi reddedildi bir sonraki duruşma 24 Ekim'de yapılacak.
CHP Kurultay Davasında Karar Çıkmadı, Yönetimin Görevden Alınması Talebi Reddedildi
CHP’nin 38. Olağan ve 21. Olağanüstü Kurultaylarının iptali istemiyle açılan davanın dördüncü duruşması, Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada, yönetimin tedbiren görevden alınması talebi reddedilirken, karar çıkmadı. Mahkeme, davanın bir sonraki duruşmasını 24 Ekim’de yapacak.
Duruşmada, CHP’den ihraç edilen eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve bazı delegeler, kurultayların yok hükmünde sayılması, iptali ve tedbir kararı talebinde bulundu. Davacı avukatlar, Özgür Özel ve MYK üyelerinin görevden alınarak eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve ilgili kurulların geri getirilmesini istedi. CHP avukatı ise kongrelerin usulüne uygun gerçekleştirildiğini ve iptal taleplerinin reddedilmesini savundu.
Mahkeme, kurultay ve delege listeleri ile ilgili bilgi talebinde bulunarak, davacıların üyelik hakları ve faydalanabilirlik durumlarının araştırılmasına karar verdi. Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi ayrıca, İstanbul İl Kongresi ve ilgili ceza davalarının dosyalarını incelemek üzere talepte bulundu. CHP yönetimi, olası kayyım veya mutlak butlan ihtimaline karşı genel merkezde nöbet başlattı.