DOLAR 32,4975 0.05%
EURO 34,8556 0.2%
ALTIN 2.476,420,59
BITCOIN %
Kayseri
21°

AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

Çalıksoy, İbrahim Ata’dan şikayetçi oldu

KAYSERİ (1HA) – Talas Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanı Mustafa Çalıksoy, meclisi toplantısı sonrasında kendisine saldırdığını iddia ettiği MHP Grup Başkan Vekili İbrahim Ata’dan şikâyetçi oldu

ABONE OL
Eylül 25, 2022 16:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün gerçekleşen Talas Belediye Meclisi sonrasında MHP Grup Başkan Vekili İbrahim Ata’nın kendisine saldırdığını iddia eden İYİ Parti Grup Başkanı Mustafa Çalıksoy Adli Tıp’tan darp raporu aldı. Çalıksoy daha sonra Talas İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek İbrahim Ata hakkında suç duyurusunda bulundu. Çalıksoy açıklamasında, “Bugün Talas Belediye meclisimizin 13 maddesinin görüşüldüğü toplantımızı gerçekleştirdik. Daha önceleri Talas’ta yaşayan vatandaşlardan bize yansıyan Talasgücü Belediyespor ile ilgili bir eksiklikle ilgili kaygılarımızı dile getirdik. Bugün oturumu yöneten meclis başkanı vekilimize bunu sorduk.  Bu konunun açıklanması gerektiğini söyledik. Bu açıklamamdan dolayı çıkışta bir meclis üyesi arkadaşımız çirkin bir ifadede bulundu. ‘Sen nasıl böyle bir eleştiri dile getirirsin? diye.’ Seçilmiş bir meclis üyesiyiz. Talas halkının oyları ile seçilmişiz. Biz muhalefet görevi ifa ederken amacımız halkımızın sorunlarını en iyi şekilde dile getirmek ve çözüm üretmektir. Bundan sonra da devam edeceğiz. Bu arkadaşımız meclis toplantılarında muhtelif zamanlarda halkın sorunlarını dile getirdiğimiz zamanlarda çıkış yapmaktaydı.  Bugün bunu bir nebze daha yukarı taşıyarak hareket ve saldırı boyutuna getirdi. Diğer bütün meclis üyesi arkadaşlarla uyum içerisinde çalışırken bu arkadaşın fevri hareketi asla kabul edilemez. Dün olduğu gibi bugün de Talas halkımızın dileklerini gündeme getirmeye devam edeceğiz. Biz hiçbir siyasi partinin düşüncesini görüşünü söyleyebilmesine kısıtlama gelmemesini savunan siyaset anlayışına sahibiz. Maalesef bugün bu arkadaşımızın bizim sözümüzü kısıtlama gibi engel olma gibi bir durumu oluştu. Doğru bulmadım, kabul etmedim. Bugün ki yaşananlar Talas Belediye meclisine yakışmamıştır.   Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a çağrıda bulunuyorum; Bugün ki meclis toplantısının büyün video kayıtlarını şeffaf bir şekilde iletmesini istiyorum. Başkanımızdan kayda alınmadı, silindi gibi mazereti kabul etmiyorum. Biz halkımızın sorunlarını her platformda dile getireceğiz” ifadelerini kullandı.
“O GÖRÜNTÜLERİ EMNİYETE VE KAMUOYUNA VERMELİ”
MHP Meclis Grup Başkanvekili İbrahim Ata’nın ‘arbede oldu ama vurmadım’ açıklamasının sorulması üzerine Mustafa Çalıksoy, “Burada Talas Belediye başkanına bir görev düşüyor. Orada kamera kayıtları vardır. Orada sadece ikimiz yoktuk. Meclis üyesi arkadaşlar, belediye başkan yardımcıları ve belediye personelimiz vardı. Bu olay herkesin gözü önünde cereyan etmiştir. Bu söylenenleri orada bu olayı görenlerin vicdanına havale ediyorum. Sayın Belediye başkanımız Mustafa Yalçın o görüntüleri emniyete ve kamuoyuna vermeli” yanıtını verdi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.