DOLAR 32,3541 0.31%
EURO 35,1553 -0.01%
ALTIN 2.308,771,39
BITCOIN %
Kayseri
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
BÜYÜLEYEN MÜZEDE BAKAN’A VİDEOLU ANLATIM

BÜYÜLEYEN MÜZEDE BAKAN’A VİDEOLU ANLATIM

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi için kente gelen Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a Kayseri’deki Büyükşehir Belediyesi’nin restore ettiği Ahi Evran Müzesi’ni gezdirdi. Kayseri’deki temasları kapsamında Bakan Muş’a, Ahi Evran’ın kurduğu Ahilik Teşkilatı’nın beşiği Kayseri’deki Büyükşehir Belediyesi’nin restore ettiği Ahi Evran Müzesi’ni gezdiren Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin firmalarını ziyaretinde de kendisine eşlik etti.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 15:56
BÜYÜLEYEN MÜZEDE BAKAN’A VİDEOLU ANLATIM
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başkan Büyükkılıç, Bakan Muş’u, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından modern müzecilik teknikleri ile restorasyonu gerçekleştirilen Ahi Evran Esnaf ve Sanatkârlar Müzesi’ni gezdirdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek sergi salonundan çıkıp modern müzeye dönüştürülen ve 12 farklı zanaatta yaklaşık 300 farklı eser sergilendiği Türkiye’nin ilk esnaf sanatkâr müzesi olan Ahi Evran Esnaf ve Sanatkârlar Müzesi’ni Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a gezdiren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, müze içerisindeki videolu anlatım ile müzeyi tanıttı.

Bakan Muş ve Başkan Büyükkılıç beraberindeki heyet ile birlikte, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan’dan müze hakkında bilgiler aldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Ahi Evran Esnaf ve Sanatkârlar Müzesi ile Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlediği ve altıncısı gerçekleşen Müze Özendirme Yarışması’nda ‘El Sanatları ve Zanaat Müzeleri’ kategorisinde ödüle değer bulunmuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.