Kayseri Büyükşehir Belediyesi, etkisini artıran kar yağışı ve tipi sonrası ulaşımda aksama yaşanmaması için kent merkezi ve kırsalda tüm birimleriyle sahada yoğun mesai harcıyor. Fen İşleri, Kırsal Hizmetler ile Park ve Bahçeler Daire Başkanlıklarının koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda tüm imkânlar seferber edildi.
Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından 148 personel ve 85 araçla yürütülen çalışmalar kapsamında; Bünyan’da 15, Develi’de 20, Kocasinan’da 8, Özvatan’da 1, Pınarbaşı’da 84, Sarıoğlan’da 3, Sarız’da 13, Talas’ta 6, Tomarza’da 14, Yahyalı’da 18 ve Yeşilhisar’da 5 olmak üzere 11 ilçede toplam 187 mahalle yolu ulaşıma açıldı. Çalışmalar 1.496 kilometrelik yol ağında gerçekleştirildi.
Öte yandan, yoğun tipi nedeniyle Bünyan’da 2, Pınarbaşı’da 18, Sarız’da 22 ve Yeşilhisar’da 2 mahalle yolu olmak üzere toplam 46 mahalle yolunda karla mücadele çalışmaları sürüyor.
Kent merkezinde ise Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, 201 personel ve 71 araçla ana arterler, cadde ve bulvarlarda kar küreme, temizlik ve tuzlama çalışmalarını gece boyunca aralıksız yürüttü. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri de 72 personel ile kaldırımlar, parklar ve yürüyüş yollarında temizlik ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kış şartları sona erene kadar 421 personel ve 156 araçla 7 gün 24 saat sahada olacağını bildirdi. Vatandaşların talep ve bildirimleri için Alo 153 İletişim Merkezi’nin de kesintisiz hizmet verdiği belirtildi.