DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20789682,74%
Kayseri
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

Büyükkılıç’tan üniversite öğrencilerine eğitim desteği 

KAYSERİ (1HA) – Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine eğitim desteği verileceğini duyurdu. 

ABONE OL
Eylül 25, 2022 16:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yeni eğitim ve öğretim yılında ihtiyaç sahibi 10 bin üniversite öğrencisine eğitim desteği vereceklerini açıkladı. Kayseri’nin üniversiteler şehri olduğunu ifade eden Büyükkılıç, öğrenci başı 4 bin lira olmak üzere toplamda 40 milyon lira destek yardımı yapacaklarını söyledi. Büyükkılıç, “Sevgili öğrencilerimize müjde üstüne müjde verdik. Tam 10 bin öğrencimize eğitim desteği vereceğiz, bu kapsamda 40 milyon TL’lik sevgili yavrularımıza destek olacağız. E-belediyeciliğin zirvesinde olan belediyemizin sitesinde başvuru şartlarını alarak, ihtiyaç sahibi olan öğrencilerden 10 bin gence destek verilecek. Valiliğimizle, Kredi Yurtlar Kurumumuzla, belediyemizle, sivil toplum kuruluşlarımızla hatta otellerimizle gerekli çalışmalar yapıldı. Kayseri’de hiçbir sıkıntı oluşturmadan öğrencilerimize gerekli imkânlar sağlanacak. Sevgili gençler, sizin derdinize derman olacak kurumlarla irtibat kurun, muhatap olun. Her zaman Kayseri Büyükşehir Belediyemizin kapısı açık, onları her zaman misafir ederiz, gençler başımızın tacıdır. Üzerimize düşeni yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Biz başta olmak üzere Valiliğimiz ile el ele, gönül gönüle gençlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 
Başkan Büyükkılıç ayrıca, 2 bin kişilik yurt çalışmasının devam ettiğini, 3 bin kişilik yurt projesinin temelinin atılacağını böylelikle 5 bin kişilik bir yurt çalışmasının da hayata geçirileceğini sözlerine ekledi.
EĞİTİM DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI
Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek olan eğitim desteği başvuruları 1 Ekim gününden itibaren Büyükşehir Belediyesi internet sitesinden yapılabilecek. Başvuru şartları şu şekilde: 
“T.C. vatandaşı olmak, Ailenin Kayseri Büyükşehir Belediyesi mücavir alanında ikamet ediyor olması, Öğrencinin Önlisans veya Lisans öğrencisi olması, Normal öğrenim süresinin içinde eğitimine devam ediyor olmak, Ara sınıf ve son sınıf öğrencileri için yılsonu başarı notunun en az 100 üzerinden 60 ya da 4 üzerinden 2,00 olması, Her ne ad altında olursa olsun, haneye giren gelirlerin (Maaş, kira geliri, tarım geliri vb) toplamının, kişi başına düşen miktarı 2.500 TL'nin altında olması.”
İstenilen belgelerin eksiksiz getirilmesi sonrası başvuruların, Değerlendirme Komisyonu’yla karara bağlanacağı belirtildi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.