DOLAR 32,4788 -0.2%
EURO 34,9823 0.37%
ALTIN 2.437,200,60
BITCOIN 20989380,78%
Kayseri
27°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Benim İşim Girişim 5. dönem İş Fikri Yarışması

Benim İşim Girişim 5. dönem İş Fikri Yarışması

ABONE OL
Mayıs 18, 2023 09:16
Benim İşim Girişim 5. dönem İş Fikri Yarışması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Benim İşim Girişim, İş Fikri” yarışmasında ilk 3 takım ödüllendirildi

KAYSERİ (1HA)- Benim İşim Girişim 5. dönem İş Fikri Yarışması Demo Day etkinliğinde 8 ayrı iş takımının katıldığı yarışmada ilk 3 takım ödüllendirildi.

“Benim İşim Girişim, İş Fikri” yarışması 5. dönem demo day etkinliği, Oran Kalkınma Ajansı ve Erciyes Teknopark ortaklığında Erciyes Teknopark konferans salonunda düzenlendi. 8 takımın katıldığı etkinlikte yarışmacılar sunumlarını ve projelerini jüri üyelerine anlattılar. İlk 3 takım belirlenerek ödülleri takdim edildi. 1’inci seçilen takım ‘Neva Soft’ adlı projesiyle Salih Yalçın, 2’nci seçilen takım ‘Bonexo’ adlı projesiyle Zeynep Burçin Gönen, 3’üncü seçilen takım ise ‘Bio Teehcem’ adlı projesiyle Zekiye Kocakaya oldu.

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özkan “Teknoparkın girişimcilik ekosistemine çok büyük bir katkısı var. Biz bunu yıllardır görüyoruz. Girişimci dediğimiz şey mucitlik değil. Mucitlik ayrı bir şey girişimcilik ayrı bir şey, o yüzden girişimciliğin tanımı çok farklı. Bazen yeni ürün keşfetmek girişimcilik oluyor, bazen de ürününüzün pazarlamasını yapabilmek bir girişimcilik oluyor. Patentle ilgili güzel çalışmalarımız var. Patentin olup olmayacağıyla ilgili size çok güzel bir fizibiliteyle bunu söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

ORAN Kalkınma Ajansı yetkilisi Tolga Uyan da “Protatip üretimi için ödül alan ekiplerin dışında 600’e yakın genç girişimcimizi de serada girişimcilik konusunda, iş planı hazırlama konusunda, pazarlama konusunda eğitimler aldılar. Bir de bu yönü var programımızın. Bu programımızı önümüzdeki yıllarda da daha geliştirerek ve dönüştürerek devam etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Erciyes Teknopark Genel Müdürü Serhat Dalkılıç da “Bölgedeki teknoloji tabanlı girişimciliğin merkezi olmaya ve bunu geliştirmek için elimizden gelen her türlü katkıyı sunmaya çalışıyoruz. Ne mutlu bize ki bu yıl 5’incisini gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar olan yarışmalarda toplam 54 takıma destek vermişiz. Bu 54 takım arasından verdiğimiz desteklerle 13 tanesi şirketleşmiş 5 tanesi ihracat yapar pozisyona gelmiş. Bu bizim için hem mutluluk hem de gurur verici bir olay. Bu sene konsept değiştirmemizle beraber destek miktarlarını artırdık. Bundan önceki yaptığımız konseptler Türkiye genelinde farklı Teknoparklar ve farklı ajanslar tarafından birebir aynı mekanizmalarla destek vermekte. Bu da bizim yaptığımız işin doğru olduğunu gösteriyor. Buradaki çekirdek sermaye ile daha düzgün işler çıkabileceğinin göstergesidir” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.