• Haberler
  • Güncel
  • Bayram yoğunluğuna tren takviyesi: 10 binden fazla ek koltuk geliyor

Bayram yoğunluğuna tren takviyesi: 10 binden fazla ek koltuk geliyor

Kurban Bayramı'nda yolcu yoğunluğunu karşılamak için tren seferlerine takviye geliyor. YHT, anahat ve bölgesel trenlerde 10 bin 866 kişilik ek kapasite sağlanacak.

Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı vatandaşların tatil yolculuklarını rahatça gerçekleştirebilmeleri için önemli bir adım attı. Bakan Abdulkadir Uraloğlu, bayram süresince artan yolcu talebine karşılık tren seferlerinde önemli ölçüde kapasite artışı sağlanacağını duyurdu.

Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatlarında ek seferlerin devreye alınacağını belirten Uraloğlu, Ankara-İstanbul hattında 5, 8 ve 9 Haziran tarihlerinde karşılıklı olarak toplam 6 ek sefer planlandığını açıkladı. Bu seferlerle birlikte 2 bin 466 yolcuya daha hızlı ve konforlu seyahat olanağı sunulacak.

Konvansiyonel tren hatlarında da kapasite artırımı gerçekleştirildi. Doğu Ekspresi, İzmir Mavi Treni, Pamukkale Ekspresi ve Edirne-Halkalı gibi hatlara toplam 140 vagon eklendi. 5-9 Haziran tarihleri arasında yapılacak düzenlemelerle 8 bin 400 koltukluk ek kapasite sağlanacak. Günlük karşılıklı 28 vagon hizmete girerek ortalama bin 680 yolcu daha trenle seyahat edebilecek.

Bakan Uraloğlu, bayram yoğunluğu için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, demiryollarının güvenli, çevreci ve konforlu yapısıyla bu dönemde en çok tercih edilen ulaşım yollarından biri olduğunu vurguladı. Tüm imkanların vatandaşların huzurlu ve güvenli bir yolculuk geçirmesi için seferber edildiğinin altını çizdi.

Haber Yeni Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme