• Haberler
  • Güncel
  • Başkan Çolakbayrakdar: '19 mayıs, bağımsızlığın sembolüdür'

Başkan Çolakbayrakdar: '19 mayıs, bağımsızlığın sembolüdür'

Başkan Ahmet Çolakbayrakdar: '19 Mayıs, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin ve gençliğe duyulan güvenin sembolüdür.'

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 19 Mayıs’ın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olduğunu vurguladı. Başkan Çolakbayrakdar, bu özel günün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı ve Türk milletinin kaderini kendi ellerine aldığı bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekti.

Çolakbayrakdar, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“19 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak, milletle birlikte İstiklal mücadelesinin meşalesini yaktığı gündür. 19 Mayıs 1919, Türk milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladıdır. O gün yanan İstiklal ve Bağımsızlık Meşalesi'nin alevleri bugün çok daha güçlü bir şekilde milleti aydınlatmaktadır.”

Atatürk’ün bu anlamlı günü gençlere ithaf etmesinin önemini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, geleceğin güçlü Türkiye’sinin gençlerin omuzlarında yükseleceğini bildiği için bu bayramı onlara hediye etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, gençlerimizin başarılarıyla taçlanacak ve ebediyen yaşayacaktır” ifadelerine yer verdi.

Başkan Çolakbayrakdar, mesajının sonunda, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anarken, tüm şehitlerimizi de minnetle yad etti. Çolakbayrakdar, tüm Kocasinan halkının ve gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Haber Yeni Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme