DOLAR 32,6023 0.39%
EURO 34,7932 0.16%
ALTIN 2.495,700,46
BITCOIN %
Kayseri
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
BARAJDA SULAMA SIKINTISI

BARAJDA SULAMA SIKINTISI

KAYSERİ (1HA) – Kayseri’de, Sarımsaklı Barajı’ndan aldıkları suyla tarım arazilerini sulayan çiftçilerden, baraja koydukları su pompalarını kaldırmaları istendiği öne sürüldü.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 15:51
BARAJDA SULAMA SIKINTISI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Sarımsaklı Mahallesi’nde çiftçiler, yağlık ay çekirdeği tarlalarını sulayamamaktan dert yandı. Ay çekirdeği tarlalarını Sarımsaklı Barajına çekilen su pompaları ile suladıklarını söyleyen çiftçi Can Öcal, Sulama Birliği tarafından bu pompaların kaldırılmasının istendiğini söyledi. Çiftçi Öcal yaptığı açıklamada, “Sarımsaklı barajından alınan su bu elektrikle çalışıyor. Buradan elektrikli pompalarla çiftçiler yağlık ay çekirdeğini suluyor. Sulama birliği ise bunu buradan kaldırmamızı istiyor. Yani burası böyle kalıp kuruyacak. Buralar yemyeşil biz bunun neden yapıldığını anlamıyoruz. Cumhurbaşkanımız diyor ki; “Ekilmedik, dikilmedik yer bırakmayın.” Ama su kısıtlanıyor. Önce Devlet Su İşleri elektriğini kestirdi, sonra geri açtırdı. Şimdi de Sulama Birliği ‘bunu buradan kaldırın’ diyor. Çünkü piknik alanına yakın görüntü kirliliği oluşturuyor diye. Ama 2 kilometre var piknik alanıyla arasında. Ve oradan hiçbir şey görünmüyor” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.