Banka hesabınızı başkasına vermeyin: Dolandırıcılık zincirine dâhil olmayın!
Ticaret Bakanlığı, banka hesaplarını maddi menfaat karşılığında başkalarına kullandıranların dolandırıcılık ve kara para aklama gibi suçlara karışabileceği konusunda uyardı.
Ticaret Bakanlığı, banka hesaplarını maddi menfaat karşılığında üçüncü kişilere kullandıran vatandaşlara yönelik önemli bir uyarı yaptı. Bakanlık, bu tür işlemlerin dolandırıcılık, kara para aklama ve benzeri suçların parçası haline geldiğini belirtti. Hesap sahiplerinin bilgisi dahilinde yapılan bu uygulamaların ağır hukuki ve cezai yaptırımlara yol açabileceğini vurguladı.
Bakanlık, banka hesaplarının sadece hesap sahibine ait olduğunu ve tüm işlemlerin yalnızca hesap sahibi tarafından yapılması gerektiğini açıkladı. Ayrıca, “Ben sadece hesabımı verdim, işlemi ben yapmadım” şeklindeki savunmaların yasal sorumluluğu ortadan kaldırmayacağını bildirdi.
Son zamanlarda şahsi hesapların başkalarına kullandırılması vakalarının arttığını tespit eden Bakanlık, bu durumun yasa dışı faaliyetlere dolaylı olarak dahil olunduğunu ve vakaları yakından takip ettiklerini duyurdu. Bakanlık, vatandaşları banka hesaplarını başkalarına vermemeleri konusunda uyardı.
Bakmadan Geçme





