Bakan Yerlikaya: 8 suçlu daha Türkiye'ye getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası ve ulusal seviyede aranan 8 suçlunun Gürcistan, Azerbaycan, Almanya, Avusturya, Kuzey Makedonya ve İrlanda'dan Türkiye'ye iade edildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya: 8 Suçlu Daha Türkiye’ye İade Edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası ve ulusal seviyede aranan 8 suçlunun Gürcistan, Azerbaycan, Almanya, Avusturya, Kuzey Makedonya ve İrlanda’dan Türkiye’ye iade edildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hangi ülkeye kaçarsanız kaçın, Türk Polisinden kaçamayacaksınız” mesajını verdi.

Operasyon kapsamında kırmızı bültenle aranan M.A., E.S., A.K., İ.C., Ş.S., H.K. ile ulusal seviyede aranan M.B. ve A.A.D., ilgili ülkelerin kolluk birimleriyle yapılan ortak çalışmalar sonucu Türkiye’ye getirildi. Yerlikaya, Adalet Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Interpol-Europol, İstihbarat, KOM, Narkotik, Siber Suçlar, Asayiş Daire Başkanlıkları ile İstanbul ve Artvin İl Emniyet Müdürlüklerine teşekkür etti.

Yakalanan suçlular ve işledikleri suçlar şöyle:

  • Gürcistan: M.A. (E.Y. Organize Suç Örgütü üyesi, kasten yaralama ve resmi belgede sahtecilik), E.S. (çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma), A.K. (kasten öldürme)
  • Azerbaycan: İ.C. (kasten öldürme)
  • Almanya: Ş.S. (bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık)
  • Avusturya: H.K. (taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma)
  • Kuzey Makedonya: M.B. (uyuşturucu veya uyarıcı madde ihraç etmeye teşebbüs)
  • İrlanda: A.A.D. (uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama)

Bakan Yerlikaya, operasyonların titizlikle yürütüldüğünü belirterek, “Hangi bültenle aranırsa aransın, hangi ülkeye kaçmış olursa olsun, Türk Polisinden kaçamayacaklar” dedi.

Haber Yeni Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme