DOLAR 32,5530 0.03%
EURO 34,9378 0.26%
ALTIN 2.421,75-0,33
BITCOIN 2087062-3,22%
Kayseri
28°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Bakan Selçuk’tan EYT Açıklaması

Bakan Selçuk’tan EYT Açıklaması

EYT hakkında Aile, Sosyal Politikalar ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da flaş bir açıklama yaptı. EYT sorunu çözümü için uğraştıklarını fakat hiçbirinin maliyetinin sürdürülebilir olmadığını dile getirdi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 03:35
Bakan Selçuk’tan EYT Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2019 yılının son günlerine yaklaşıldığı ve bütçe görüşmelerini sürdürüldüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme gelen ve milyonlarca kişinin çözümü için merakla beklediği erken emeklilik olarak da bilinen EYT hakkında Aile, Sosyal Politikalar ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da flaş bir açıklama yaptı. EYT sorunu çözümü için uğraştıklarını fakat hiçbirinin maliyetinin sürdürülebilir olmadığını dile getirdi.

Türkiye'de uzun süredir milyonlarca kişinin gündeminde EYT sorunu var. Milyonlarca kişi EYT son dakika gelişmesi var mı? EYT ne zaman çözülecek sorularının cevaplarını ararken EYT hakkında Aile, Sosyal Politikalar ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından flaş bir açıklama geldi.

HİÇBİRİ SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL!

“(EYT ile ilgili) En az 10 analiz yaptık.” diyen EYT hakkında Aile, Sosyal Politikalar ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da, “Her türlü kombinasyonu denedik. Hiçbirinin maliyeti sürdürülebilir değil.” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK, MHP LİDERİ BAHÇELİ DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

 

EYT konusunda geçtiğimiz günlerden itibaren Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti sözcüsü Ömer Çelik ve son olarak da MHP lideri Bahçeli, seçim kaybetseler bile erken emeklilik de kararlarının kesin olduğunu açıklayarak herkesin zamanı geldiğinde emekli olacağını duyurdu.

İşte Erdoğan'ın EYT ile ilgili o sözler:

Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik. İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını alsın. Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle ikinci iş ile işsizliğe öncü olacak. SGK sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır.

www.kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.