• Haberler
  • Güncel
  • Bakan Alparslan Bayraktar: 'Türkiye'nin Enerjide 2/3'ü İthal'

Bakan Alparslan Bayraktar: 'Türkiye'nin Enerjide 2/3'ü İthal'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin enerji ihtiyacının büyük bölümünü ithalatla karşıladığını belirterek, dışa bağımlılığın azaltılması gerektiğini vurguladı.

Haberin Özeti

  • Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin enerji ihtiyacının 2/3'ünü ithalatla karşıladığını ve bu dışa bağımlılığın azaltılması gerektiğini vurguladı.
  • Kayseri'deki 'Türkiye'nin Enerji Vizyonu' toplantısında konuşan Bayraktar, artan enerji talebine dikkat çekerken, Ömer Gülsoy yenilenebilir enerji teşvikleri önerdi.
  • Bakan, Kayseri'de 2002'den bu yana abone sayısının 900 bine, enerji tüketiminin ise 5 kat arttığını belirterek, enerjide dışa bağımlılıktan kurtulma çağrısı yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin enerji alanındaki en büyük sorunlarından birinin dışa bağımlılık olduğunu belirterek, “Türkiye kullandığı 3 birim enerjinin 2’sini ithal ediyor” dedi.

Kayseri Ticaret Odası’nda düzenlenen ‘Türkiye’nin Enerji Vizyonu İstişare Toplantısı’nda konuşan Bakan Bayraktar, artan enerji talebine dikkat çekti. Türkiye’nin büyüyen ekonomisiyle birlikte enerji ihtiyacının da hızla arttığını ifade eden Bayraktar, bu durumun ciddi yatırımlar ve finansman gerektirdiğini söyledi.

Toplantıda söz alan Ömer Gülsoy ise yenilenebilir enerji yatırımlarında karşılaşılan sorunlara değinerek, özellikle depolama yatırımlarına teşvik verilmesi, GES projelerinde kapasite sorunlarının çözülmesi ve mahsuplaşma sisteminin yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Kayseri’nin son yıllarda önemli bir büyüme kaydettiğini belirten Bayraktar, kentteki abone sayısının ve enerji tüketiminin ciddi oranda arttığını söyledi. 2002 yılında 420 bin olan abone sayısının bugün 900 bine ulaştığını ifade eden Bayraktar, enerji tüketiminin ise yaklaşık 5 kat arttığını dile getirdi.

Türkiye’nin enerji ithalatına bağımlı bir ülke olduğunu yineleyen Bayraktar, doğalgaz, petrol ve kömür gibi kaynakların fiyatlarının küresel piyasalarda belirlendiğini hatırlatarak, “Türkiye’yi enerjide dışa bağımlılıktan kurtarmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Toplantıya ayrıca Gökmen Çiçek, Mustafa Elitaş, Hulusi Akar, Dursun Ataş, Murat Cahid Cıngı, Bayar Özsoy ve Baki Ersoy de katıldı.

WhatsApp İhbar Hattı
0533 235 81 25
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!
Haber Yeni Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme