DOLAR 32,3616 0.12%
EURO 35,0292 -0.2%
ALTIN 2.324,930,25
BITCOIN 2272623-0,59%
Kayseri
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Baba ile oğlunu öldürmekten yargılanan 4 sanık, 37,5’ar yıl hapis cezası aldı

Baba ile oğlunu öldürmekten yargılanan 4 sanık, 37,5’ar yıl hapis cezası aldı

KAYSERİ (1HA) – Kayseri’de aralarında husumet bulunan Yunus Emre Akbıyık ile babası İbrahim Başkurt’u (soyadını değiştirmiş) öldürdükleri iddiasıyla 4’ü tutuklu 7 sanık hakkında karar çıktı. Tutuklu sanıklar A.D., F.D.,A.D. ve U.D. 37,5’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

ABONE OL
Eylül 25, 2022 16:55
Baba ile oğlunu öldürmekten yargılanan 4 sanık, 37,5’ar yıl hapis cezası aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

26 Mayıs 2021’de Kocasinan ilçesi Buğdaylı Mahallesi 4201'inci Sokak'ta meydana gelen olayda F.D., E.D. A.D. ve U.D aralarında husumet bulunan İbrahim Başkurt ve oğlu Yunus Akbıyık ile bir araya geldi. Taraflar arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında, İbrahim Başkurt ile oğlu Yunus Emre Akbıyık vücutlarına isabet eden mermilerle yaralandı. Yunus Akbıyık olay yerinde hayatını kaybederken İbrahim Başkurt 2 gün sonra hastanede yaşamını yitirdi. Olayın ardından yakalanıp gözaltına alınan F.D., E.D. ve A.D. kardeşler tutuklandı. Daha sonra da U.D. tutuklandı. 

Kayseri 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, tutuklu 3 kardeş ve U.D. hakkında, ‘kasten adam öldürme’ suçundan 2’şer kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

SANIKLAR SUÇLAMAYI REDDETTİ

Bugün görülen karar duruşmasında söz alan tutuklu sanık A.D., “Beraatimi istiyorum. Çoluğumu çocuğumu korumak istedim. Zaten kalabalık bir aileyiz. O sırada onlar da oradaydı, onlara zarar gelmesini istemedim” dedi. F.D. ise, “Çocuklarımı korumak işin ateş ettim. Bana iftira attılar. Beni tehdit edip dövdüler. Ele geçirilen diğer mermi kovanları maktul İbrahim’in silahından çıkmıştır. Şimdiye kadar karıncayı incitmiş insan değilim” ifadelerini kullandı. E.D. de, “Ben misafir olarak gitmiştim. Bir şey yapmadım. Önceki savunmalarımı tekrarlıyorum” dedi. Son olarak ise U.D. şöyle konuştu; “Babam ateş ettikten sonra o silahı alıp arabaya attım. Yengem benim ateş ettiğimi söylemiş. Ateş etmedim sadece silahı babamdan alıp arabaya attım. Kasten yapılan bir şey yok.” 

‘KASTEN ADAM ÖLDÜRMEK’DEN CEZA ALDILAR

Tutuklu sanıklar, İbrahim Başkurt’u öldürmekten 25’er yıl, Yunus Emre Albıyık’ı öldürmekten 12,5’ar yıl olmak üzere toplamda 37,5’ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.