DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Kayseri
22°

AÇIK

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Asgari Ücret İçin Flaş Açıklama: Bir İlk Olacak

Asgari Ücret İçin Flaş Açıklama: Bir İlk Olacak

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Türk-İş Genel Merkezinde ortak bir basın açıklaması düzenledi. Söz konusu açıklamada asgari ücret hakkında önemli değerlendirmelerde bulunuldu.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 03:26
Asgari Ücret İçin Flaş Açıklama: Bir İlk Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Türk-İş Genel Merkezinde ortak bir basın açıklaması düzenledi. 

Söz konusu basın toplantısında Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu tarafından çalışan üzerindeki vergi yükünün azaltılması ve vergide adaletin sağlanması talep edildi. Üç konfederasyonun ortak hazırladığı metin, DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu tarafından okundu.

Yapılan açıklamada kamu ve özel sektördeki milyonlarca işçi ve memurun gelir vergilerinin kaynağından kesinti yapılarak ödendiğini hatırlatıldı. Ayrıca açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Ücretlerimizden kesilen vergiler, gelir vergisi hasılatının önemli bir kısmını oluşturuyor. Bugün ülkemizde uygulanan vergi politikaları nedeniyle işçiler üzerindeki ağır bir vergi baskısı bulunuyor. İşçinin eline geçen net ücret, vergi kesintileri nedeniyle yılbaşına göre geçen sürede giderek geriliyor. Ücretli çalışanların net ücreti, bir yandan enflasyon nedeniyle satın alma gücünü kaybetmesiyle diğer yandan artan vergi oranı nedeniyle her geçen gün azalıyor. Bu vergi düzeni adil değildir.”

 

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Ortak hazırlanan metninin okunmasının ardından, konfederasyon genel başkanları soruları yanıtladı. Burada Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay'a “Asgari ücretle ilgili de ortak hareket edecek misiniz?” şeklinde bir soru soruldu.

Bunun üzerine Ergün Atalay'ın açıklamaları şöyle oldu:

“Asgari ücret konusunda uzun yıllar bir araya gelme imkanı bulmadık. Bu toplantı güzel oldu. Ülkemizde 17 milyon çalışan var, işçi konfederasyonları olarak biz 2 milyonu temsil ediyoruz. O zaman geldiğinde arkadaşların görüşlerini alırız. Bizim için mahsuru yok. Daha faydalı olacağı düşüncesindeyim.”

www.kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.