DOLAR 32,6025 0.27%
EURO 34,7891 0.35%
ALTIN 2.408,96-0,97
BITCOIN 21616390,54%
Kayseri
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Araç kiralama firma sahiplerine ‘nitelikli dolandırıcılık’ operasyonu

Araç kiralama firma sahiplerine ‘nitelikli dolandırıcılık’ operasyonu

KAYSERİ (1HA) - Kayseri polisi, müşterilerine imzalattıkları boş senetlerin üzerini doldurmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık yaptıkları suçlamasıyla bazı araç kiralama firma sahiplerine yönelik operasyon gerçekleştirildi. 8 şüpheli gözaltına alınırken, 6’sı adliyeye sevk edildi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 15:28
Araç kiralama firma sahiplerine ‘nitelikli dolandırıcılık’ operasyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şikayetler üzerine harekete geçti. Kentte faaliyet gösteren araç kiralama firması (Rent A Car) sahibi şüphelilerin araç kiralayan müştekilere boş senetleri imzalattıktan sonra araçlarda arıza olduğu bahane edilerek senetlerin sonradan doldurulmak suretiyle araç kiralayan ve kefil olan müştekilerden paraları farklı tehdit yöntemleri de kullanarak tahsil etmeye çalıştıkları belirlendi. Yine bazı senetleri yüksek meblağlarla doldurup elden borç para verdiklerini belirterek müştekiler hakkında icra takibi başlattıkları da ortaya çıktı. Bu suretle araç kiralayan ve kefil olan 17 kişiyi yaklaşık 1 milyon 48 bin 385 lira tutarındaki senetlerle mağdur ettikleri tespit edilen kişilere yönelik operasyon yapıldı. Organize bir şekilde ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘açığa imzanın kötüye kullanılması’ ve ‘tehdit’ suçlarını işledikleri anlaşılan 8 şüpheli yakalandı. C.A., S.B., M.G, A.C., O.S, K.S, A.T., H.A isimli şahıslar gözaltına alındı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.