Trafik Cezalarında yeni dönem başladı
Drift yapan, 'Dur' ihtarına uymayan veya sahte plaka kullanan sürücülere yüz binlerce liralık ceza uygulanacak.
Trafik Cezalarında Yeni Düzenleme Yürürlükte!
Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, trafikteki ihlallere yönelik cezalar yeniden düzenlendi. Yeni uygulamayla birlikte sürücülerin kurallara uyması için caydırıcılık artırıldı.
Yeni cezalara göre:
Trafikte saldırı amacıyla ısrarlı takipte bulunmak veya araçtan inmek 180 bin TL ceza ve 60 gün ehliyete el konulmasıyla sonuçlanacak.
'Dur' ihtarına uymayanlar 200 bin TL, araç kullanırken telefonla konuşanlar ise 5 bin TL ceza ödeyecek.
Emniyet kemeri takmamanın cezası 2 bin 500 TL olarak belirlendi.
Ehliyetsiz araç kullananlara 40 bin TL, ehliyeti iptal edildiği halde araç kullananlara ise 200 bin TL ceza uygulanacak.
Makas atmanın cezası 180 bin TL, drift yapmanın cezası 140 bin TL olacak.
Ambulans ve itfaiyeye yol vermeyen sürücüler 46 bin TL ceza ödeyecek.
Sahte plaka kullananlara 280 bin TL, alkollü araç kullananlara 25 bin TL ceza kesilecek.
Ölümlü veya yaralanmalı kazalarda olay yerini terk edenler ise 46 bin TL para cezasının yanı sıra 3 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalacak.