Talas'ta personale afet eğitimi
Talas Belediyesi, 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü kapsamında AFAD iş birliğiyle personele deprem ve acil durum farkındalığını artıran eğitim programı düzenledi.
Talas Belediyesi, 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü kapsamında Kayseri AFAD İl Müdürlüğü iş birliğiyle belediye personeline yönelik 'Afet ve Acil Durum Eğitimi' düzenledi. Talas Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen programa AFAD Kayseri İl Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi Şube Müdürü Hasan Say eğitimci olarak katıldı.
Deprem Gerçeğine Dikkat Çekildi
Eğitimde, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler hatırlatılarak depremle yaşamın bir gerçek olduğu vurgulandı. Hasan Say, deprem öncesinde alınması gereken tedbirler, deprem anında doğru davranış biçimleri ve deprem sonrasında izlenecek adımlar hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı.
Sinevizyonla Farkındalık Oluşturuldu
Karşılıklı soru-cevap şeklinde ilerleyen programda, geçmiş depremlerden görüntüler sinevizyon eşliğinde izletildi. Videolar üzerinden yapılan hatalar ve doğru uygulamalar anlatılarak katılımcıların farkındalık düzeyi artırıldı.
Hazırlıklı Olmanın Önemi Vurgulandı
Eğitim sonunda, afet bilincinin güçlendirilmesi ve olası afetlere karşı hazırlıklı olunması gerektiği ifade edildi. Talas Belediyesi, bu tür eğitimlerin düzenli olarak devam edeceğini belirtti.