Talas Bulvarı'nda 50 Milyon TL'lik Yol Çalışmasını İnceledi
Memduh Büyükkılıç, Talas Bulvarı üzerinde yürütülen yol genişletme ve asfalt serim çalışmalarını yerinde inceledi.
Memduh Büyükkılıç, Talas Bulvarı üzerinde yürütülen yol genişletme ve asfalt serim çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Büyükkılıç, Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların yaklaşık 50 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirildiğini söyledi.
Kayseri'nin ulaşım altyapısını güçlendirmeyi amaçlayan proje kapsamında Talas Bulvarı'nda devam eden çalışmaları yakından takip eden Büyükkılıç, ekiplerden son durum hakkında bilgi aldı. İncelemelere Coşkun Esen, Ufuk Sekmen ve belediye daire başkanları da katıldı.
Çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunan Büyükkılıç, daha önce alternatif olarak kullanılan iki şeritli yolun yeniden düzenlenerek ana arterle bütünleştirildiğini belirtti. Büyükkılıç, 'Buradaki çalışmaları hem bütünleştirmek hem de 5 şeritli bir yola çıkarmak amacıyla revize ettik. Aynı zamanda toplu ulaşımdaki in-bin noktalarında oluşabilecek riskleri de dikkate aldık' dedi.
Başkan Büyükkılıç, yol düzenlemesi yapılırken altyapı çalışmalarının da yenilendiğini ifade ederek yağmur suyu hattı, içme suyu ve kanalizasyon altyapısının gözden geçirildiğini, elektrik ve telekom altyapısında da gerekli düzenlemelerin yapıldığını kaydetti.
Kartal Kavşağı'ndaki çalışmalar süresince kullanılacak alternatif yolların da büyük ölçüde tamamlandığını belirten Büyükkılıç, şehirde artan araç sayısına dikkat çekerek sürücüler için daha güvenli ve konforlu bir ulaşım hedeflediklerini söyledi.
Yaklaşık 6 bin 500 ton asfaltın serildiği çalışmanın toplam maliyetinin altyapı yatırımlarıyla birlikte 50 milyon TL'ye ulaştığını ifade eden Büyükkılıç, 'Şehrimizi geleceğe hazırlıyor, Kayseri'yi daha kolay yaşanabilir bir şehir haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz' diye konuştu.