Ramazan'da çalar saatler tarihe karıştı

Kayseri'de sahurda kullanılan çalar saatler, dijitalleşme ve telefon alarmlarının yaygınlaşmasıyla önemini yitirdi.

Kayseri'de Ramazan aylarında sahurda vazgeçilmez olan çalar saatler, artık yerini cep telefonu alarmlarına bıraktı. Saatçilik yapan Cengiz Benlioğlu, 'Eskiden kurmalı saatler çok yaygındı. Bir Ramazan boyunca neredeyse hiç durmadan çalar saat satardık. Ancak teknolojiye yenik düştük' dedi.

Yaklaşık 40 yıldır mesleğini sürdüren Benlioğlu, Ramazan öncesi yoğunluğun artık tarihe karıştığını belirtti. 'Akıllı saatler de satıyoruz ama şarjları kısa sürede bitiyor. Klasik kol saatleri uzun ömürlü olduğu için hala tercih ediliyor' ifadelerini kullandı.

Çalar saat fiyatları 250-300 TL'den başlarken, kol saatleri 500 TL'den başlayıp 100 bin TL'ye kadar ulaşabiliyor. Benlioğlu, dijitalleşmenin sektörde büyük değişime yol açtığını vurguladı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme