Müzeler haftası'nda girişler ücretsiz
Başkan Büyükkılıç, Müzeler Haftası dolayısıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait tüm müzelerin 18-24 Mayıs tarihleri arasında ücretsiz ziyaret edilebileceğini duyurdu.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası kapsamında, Büyükşehir Belediyesi'ne ait tüm müzelerin bir hafta boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilebileceğini açıkladı.
Kayseri'yi 'açık hava müzesi' olarak nitelendiren Başkan Büyükkılıç, kültürel mirasın korunması ve tanıtılması amacıyla hayata geçirilen müzelerle kentin tarihine ve turizmine önemli katkılar sağladıklarını vurguladı. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Koramaz Vadisi'ne kazandırılan müze de dahil olmak üzere, Büyükşehir'in çeşitli ilçelerinde açtığı müzelerle Kayseri'yi hem yurt içinde hem de uluslararası alanda tanıtmayı hedeflediklerini belirtti.
6 yılda kent tarihine ve tanıtımına yaklaşık 500 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını söyleyen Büyükkılıç, Selçuklu Uygarlığı Müzesi, Milli Mücadele Müzesi, Veli Altınkaya Basın Müzesi, Ahi Evran Müzesi, Kültepe Ziyaretçi Merkezi gibi birçok önemli yapının bu çabanın örnekleri olduğunu ifade etti.
Başkan Büyükkılıç, Kayserilileri müzeleri gezmeye davet ederek Müzeler Haftası'nı kutladı.